Ben jij een stresskip, bridezilla of über-relaxte bruid? Doe de test en vind het uit!

Er gaat veel tijd en energie zitten in het organiseren van een bruiloft, vooral in het organiseren van de pérfecte bruiloft. Hoe je daarmee omgaat, is voor iedereen anders. Ben jij een stresskip, een echte bridezilla of juist een hele ontspannen bruid? Doe de test en kom erachter!

Lees ook: Gaat jouw bruidsmeisje je spotlight stelen? Doe de test en kom erachter!

Als jij denkt aan de bruiloft dan:

 1. Denk je aan de belangrijkste dag van je leven. Hier droomde je al over toen je 5 jaar oud was.
 2. Wil je een mooie dag waar jullie samen van genieten, om jullie liefde te vieren.
 3. Ga je het liefst op een maandag naar de gemeente om gratis te trouwen.

Jij wilt binnen trouwen, je verloofde buiten. Wat doe je?

 1. Jullie gaan dan wel trouwen, maar iedereen weet dat dit eigenlijk jouw dag is. Dus trouwen jullie binnen. Geen discussie mogelijk.
 2. Het maakt jou eigenlijk niet uit, dus gaan jullie voor een buitenbruiloft. Maar wel met een optie om naar binnen te gaan bij slecht weer.
 3. Samen ga je op bezoek bij verschillende binnen- en buitenlocaties. Na goed overleg kiezen jullie de locatie die het beste bij jullie allebei past.

Hoe vaak praat je over je bruiloft?

 1. Je hebt het echt niet alleen maar over de bruiloft hoor, je hebt daarnaast nog wel meer te doen.
 2. Je beste vriendinnen zijn het een klein beetje zat, al dat gepraat over je bruiloft. Maar ze tellen af en weten dat jij andersom ook bij hun bruiloft zult luisteren en meepraten.
 3. Niemand durft je meer iets te vragen over de bruiloft; je barst meteen los over de ceremoniemeester die gistermiddag haar telefoon niet opnam omdat ze op haar werk zat. En dat terwijl de bruiloft al over een paar maanden is en je volledige inzet verwacht.

De locatie die je op het oog hebt ligt ruim boven budget. Wat doe je?

 1. Dit is dé locatie. Als je hier niet trouwt, dan hoeft het niet meer. Je dwingt je verloofde om extra uren te werken zodat het binnen jullie budget past, of vraagt of je ouders bij kunnen springen.
 2. Boven budget? Dan valt deze locatie af. Jullie kunnen toch ook gewoon op het gemeentehuis trouwen? Dat is sowieso goedkoper.
 3. Samen met je verloofde bespreek je of jullie echt niet zonder deze locatie kunnen. Kunnen jullie op sommige andere onderdelen misschien besparen? Jullie komen er samen wel uit.

Je verloofde wil geen uitgebreide geloften afleggen, maar jij wel. Wat doe je?

 1. Als hij geen geloften af wil leggen, dan doe jij het ook niet. Anders staat het zo raar.
 2. Jullie gaan voor een compromis: de geloften worden niet té uitgebreid, maar hij gaat er wel zijn best voor doen. Daar staat tegenover dat jij jouw geloften een beetje inkort.
 3. Hij moet zijn eeuwigdurende liefde aan je verklaren, denk maar niet dat je zoiets aan hem kunt overlaten. Jij schrijft zijn geloften voor hem, en dwingt hem te oefenen voor de spiegel, zodat het er gemeend uit komt.

Hoe reageert je familie op de naderende bruiloft?

 1. Ze kijken er net zo naar uit als jij. De kleine spruit wordt volwassen en gaat trouwen!
 2. Ze durven je niets meer te vragen. Omdat je elke dag van mening verandert over de dresscode en ze al 3 verschillende outfits thuis hebben liggen.
 3. Je familie is er niet zo mee bezig als jij dat bent, maar ze kijken ook uit naar je trouwdag.

Het budget van je bruiloft ligt rond de:

 1. We hebben niet zo’n groot budget, we willen maximaal 2.000 euro uitgeven.
 2. We gaan niet voor een hele dure bruiloft, maar willen er wel wat aan uitgeven. Ons budget ligt tussen de 5.000 en 15.000 euro.
 3. Het is de belangrijkste dag van mijn leven, daar mag best wat aan uitgegeven worden. We hebben ons budget vastgesteld op 30.000 euro, maar als het meer wordt dan is dat geen probleem.

Antwoorden

Als jij denkt aan de bruiloft dan:
1 = 15 punten 2 = 10 punten 3 = 5 punten

Jij wilt binnen trouwen, je verloofde buiten. Wat doe je? 
1 = 15 punten 2 = 5 punten 3 = 10 punten

Hoe vaak praat je over je bruiloft?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

De locatie die je op het oog hebt ligt ruim boven budget. Wat doe je? 
1 = 15 punten 2 = 5 punten 3 = 10 punten

Je verloofde wil geen uitgebreide geloften afleggen, maar jij wel. Wat doe je?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

Hoe reageert je familie op de naderende bruiloft?
1 = 10 punten 2 = 15 punten 3 = 5 punten

Het budget van je bruiloft ligt rond de:
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

30 – 50 punten: je bent een zen-bruid

Jij bent bijna té relaxt over het organiseren van je bruiloft. Het maakt jou niet uit wat er allemaal gebeurt. Het maakt je niet uit of het de hele dag heel hard regent, dat de taart niet geleverd wordt of dat er een aardbeving plaatsvindt. Jij trouwt met de liefde van je leven en de rest is niet van belang.

Een beetje stress is overigens niet erg, je mag best gespannen zijn voor jullie grote dag. Ten slotte trouw je maar 1 keer, en zenuwen zijn dan heel normaal.

50 – 70 punten: met vlagen een stresskip

Je bent een relaxte bruid, maar hebt je momenten waarbij de stress je even naar de keel grijpt. Gelukkig kun je dan bij je vriendinnen of familie terecht en weten zij jou weer gerust te stellen. Jij en je verloofde liggen prima op 1 lijn. En als dat niet zo is weten jullie het samen prima op te lossen door te overleggen en waar nodig een compromis te sluiten.

70 – 90 punten: bridezilla much?

Je familie en vrienden durven je niets meer te vragen over de bruiloft, omdat ze niet afgesnauwd willen worden. Iedereen wacht tot de dag voorbij is en het leven weer normaal wordt. Je ceremoniemeester is een inzinking nabij en 2 bruidsmeisjes hebben al aangegeven niet meer op je bruiloft te willen zijn. Hoeveel signalen heb je nog nodig om het iets rustiger aan te gaan doen?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.