Alles wat jij moet weten over het sturen van trouwkaarten

Bij het versturen van je trouwuitnodigingen komt best veel kijken. Heb jij bijvoorbeeld nagedacht over het versturen van een save-the-date en weet jij wanneer je de uitnodigingen moet versturen? Als je dit artikel gelezen hebt, weet je alles wat je moet weten over het sturen van trouwkaarten.

Save the date kaarten

Het versturen van een save the date is geen must, maar wel iets wat je steeds vaker ziet gebeuren. Bovendien kan het prettig zijn voor je gasten als ze alvast weten welke datum ze vrij moeten houden. Natuurlijk kun je de save-the-dates pas sturen als je een datum hebt gekozen, maar omdat op deze kaarten verder niet zo veel informatie staat hoeft de rest nog niet vast te liggen.

sturen van trouwkaarten

3 maanden van tevoren

Heb jij een planning gemaakt voor je bruiloft? Met deze checklist trouwen zorg je dat je niets overslaat. Bij het plannen van jullie bruiloft is het verstandig om zo’n 3 maanden van tevoren de uitnodigingen te regelen. Als jullie uitnodigingen ontworpen zijn krijg je namelijk eerst nog een proefdruk en daarnaast moet je rekening houden met de levertijd van de kaarten.

Bestel voor de zekerheid ook altijd wat extra kaarten. Ben je iemand vergeten of gaat er iets mis met de post, dan heb je nog een kaartje achter de hand.

Kaarten zelf ontwerpen

Je kunt ontzettend leuke kaartjes vinden online, maar voor sommige bruidsparen is dat niet genoeg. Wil je een uniek kaartje? Dan kun je ervoor kiezen om zelf je kaarten te (laten) ontwerpen. Plan dan wat meer tijd in voor de uitnodigingen, houd rekening met 1-3 maanden extra.

Wat moet er op de uitnodiging?

Er zijn een aantal dingen die je op je trouwkaarten kunt zetten. De datum van jullie bruiloft is bijvoorbeeld wel handig, evenals jullie namen. Daarnaast kun je een globale dagindeling op de kaart zetten. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om twee verschillende kaarten te sturen: voor de daggasten en avondgasten.

sturen van trouwkaarten

Andere dingen die op de kaart kunnen:

  • Locatie van het huwelijk en locatie van het feest (als die verschillen)
  • Huwelijkscadeautips
  • Contactgegevens van de ceremoniemeester
  • RSVP
  • Dresscode
  • Eindtijd, als je van plan bent die in te stellen.

RSVP per mail of per post

Om te weten op hoeveel mensen jullie kunnen rekenen, kun je een RSVP meesturen. Mensen kunnen deze dan naar jullie terug sturen om aan te geven of ze wel of niet komen. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet is dat de RSVP gemaild mag worden naar de ceremoniemeester.

Persoonlijk ben ik wel fan van het kunnen mailen. Die laptop klap ik namelijk elke dag open, en zelfs vanaf mijn telefoon kan ik een mailtje tikken. Die brievenbus daarentegen… Daarvoor moet ik helemaal naar het einde van de straat ;).

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!