The word is out: Ik word ondernemer

Sinds november 2018 zit ik thuis en al vanaf voor dat moment was ik aan het twijfelen of ik ondernemer wilde worden. Nu is het zo ver, en ben ik bezig met het starten van mijn eigen bedrijf. En daar ben ik zo ontzettend enthousiast over, dat het heel erg moeilijk was om het niet uit te gillen de afgelopen maanden.

Een proces

Als je mijn blog regelmatig volgt dan weet je dat ik wat problemen heb met mijn energie en concentratie door het ongeluk dat ik een paar jaar geleden had. Dat zorgde ook voor een hele hoop problemen op de werkvloer. Ik kan niet meer fulltime werken en zelfs binnen het aantal uren dat ik wel kan werken heb ik regelmatig last van problemen. Toen ik in november thuis kwam te zitten kon ik dan ook eigenlijk alleen maar denken: RUST!

Tegelijkertijd wilde ik niet thuis blijven zitten. Ik ben sociaal ingesteld en dacht dat ik gillend gek zou worden als ik thuis zou blijven. Je kent dat wel, dat de muren binnen de kortste keren op je af komen en je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen.

Fotocredits: Didie van Mindful Memo

Nog steeds druk

Ik kwam thuis te zitten en had het eigenlijk nog steeds ontzettend druk. Tussen het trainen van onze nieuwe pup, het schrijven van artikelen voor Loves 2 Love en de organisatie van workshops voor BlogBosses door was ik ook nog bezig met een nieuwe look voor Loves 2 Love en dus het bedenken wat ik zou willen qua ondernemen. Oh ja, en ondertussen schreef ik ook nog even een boek over trouwen (stay tuned, binnenkort verkrijgbaar!) en genoot ik van de vrijheid om midden op de dag weg te gaan.

Hoe bedenk je dat je ondernemer wilt worden?

Enkele sollicitaties na mijn ontslag kon ik het toch niet meer ontkennen. Ik wilde eigenlijk helemaal niet voor een baas werken, maar zélf aan de slag. Ik was eigenlijk zelfs al een beetje begonnen, ook al verdiende ik er nog niets mee, en sta ik nog niet ingeschreven bij de KvK.

Ideaalbeeld: parttime ondernemen

Ideaal gezien zou ik starten met mijn eigen bedrijf naast een parttime baan, om zo toch een beetje vastigheid te houden in de beginperiode. Maar dat is helaas geen optie gezien mijn energieniveau. En durfde ik dan wel de sprong in het diepe te wagen?

En nu ga ik er dus voor! Jeetje wat heb ik er veel zin in. Samen met Ondernemingsplan Hulp ben ik nu bezig met het opstellen van een ondernemingsplan en hopelijk is het dan binnenkort echt zo ver: dat moment dat ik naar de KvK kan stappen.

Waar kun je mij voor inschakelen?

En dan kun je dus bij mij aankloppen. Maar waarvoor? Nou, voor een goede (web)tekst, voor een communicatiestrategie, voor de opzet en het beheer van social media accounts en het verzenden van nieuwsbrieven. Daarnaast blijf ik ook actief op Loves 2 Love, waar samenwerkingen ook mogelijk zijn en organiseer ik met Evelyne voor BlogBosses op 16 maart een gezellige netwerklunch. Waar je je overigens nog voor kunt aanmelden!

Wat een hoop hè? Als ik zo naar de lijst kijk denk ik alleen maar: leuk! Ik houd van de verscheidenheid aan projecten. En het feit dat het stuk voor stuk dingen zijn die ik enorm leuk vind om te doen, helpt ook.

Help ik jou binnenkort?

De naam van mijn kersverse bedrijfje houd ik nog heel even voor mezelf. Maar niet getreurd, jullie zijn absoluut de eerste die ervan horen als het zo ver is. Wil je niet wachten en me nu alvast inschakelen? Dan kan dat absoluut! Neem dan even contact met me op en ik kijk graag of ik je ergens bij kan ondersteunen.

10 gedachten over “The word is out: Ik word ondernemer

  1. Papa en ik zijn zo trots op je . Op wie je bent en op de manier waarop jij tegenslag het hoofd biedt. Jij gaat het redden hoor ❤

  2. Je bent een kanjer, Anne! Je bent echt een voorbeeld voor me en vind het ontzettend stoer dat je deze stap neemt. Ik wens je succes, geluk maar bovenal heel veel plezier! Dat je hier ook energie van mag krijgen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.