Een thema bruiloft; hoe kies je een thema?

Je gaat trouwen, wat natuurlijk sowieso al super gaaf is. En natuurlijk wil je een unieke en speciale bruiloft, maar de voorbereiding daarvoor kan erg lastig zijn. Niet iedereen is namelijk even sterk in het stylen van hun bruiloft. Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een weddingplanner in te schakelen, die je alle zorgen uit handen neemt. Of je kiest voor een thema bruiloft, wat je houvast geeft tijdens het organiseren van je bruiloft.

Boerderijbruiloft

Een aantal jaar geleden werkte mijn moeder samen met een collega die een boerderijbruiloft organiseerde. Hoe koel (haha, snap je hem?) is dat? Zij organiseerden de bruiloft op hun eigen boerderij, en de ceremonie werd in het weiland gehouden. Geen boerderij tot je beschikking? Je kunt er ook voor kiezen om de locatie van je dromen aan te kleden tot een boerderijstijl. Kies bijvoorbeeld voor het toevoegen van hoefijzers, op manieren zoals hieronder.

 

thema bruiloft
Bron: Pinterest

Ook kun je ervoor kiezen om de bedankjes voor je gasten in een grote kruiwagen te leggen. Andere aankleding kan bestaan uit balen stro en melkbussen. Je kunt het zo groots maken als je zelf wilt.

Glitters!

Ieder meisje is gek op glitters, althans, de meeste. En dat kun je terug laten komen in je bruiloft. Ga bijvoorbeeld voor schoenen met glitters en laat het terugkomen in je centerpieces.

thema bruiloft
Bron: Pinterest

Ga bijvoorbeeld voor deze leuke versierde flesjes, als tafelversiering. Maak zelf slingers, in de kleuren van je bruiloft (of koop ze, dat kan natuurlijk ook). Je kunt het zo wild maken als je zelf wilt.

Winterwonderland

Zoek jij nog manieren om te besparen op je bruiloft? Dan is de winterbruiloft misschien wel een manier. De maanden mei tot en met september zijn de meest geliefde trouwmaanden. Mocht jij besluiten dat je daarbuiten wil trouwen betekent dat vaak dat locaties beschikbaar zijn, fotografen meer tijd hebben en dit kan resulteren in lagere prijzen. Natuurlijk zul je hiervoor zelf wel moeten onderhandelen, maar er zijn mogelijkheden.

Om nog maar niet te spreken van de leuke mogelijkheden! Maak bijvoorbeeld een hoekje met dekentjes, die gasten kunnen pakken als ze het fris krijgen. Of een gave ‘hot chocolate’ bar, waar gasten zelf warme chocolademelk kunnen maken. Ook kun je helemaal los met dennenappels en ander groen en zijn kleuren als bruin, groen en rood goed te gebruiken bij je aankleding.

thema bruiloft
Bron: Pinterest

  Prinsessenbruiloft

Ben jij zo iemand die al jarenlang droomt over een prinsessenbruiloft? Neem dat dan als thema! Ga voor kandelaars, een mooie koets, veel zilveren versieringen en rozen als centerpiece. Goedkoop? Nee, niet per sé. Maar wel spectaculair!

thema bruiloft
Bron: Pinterest

Welk thema kies jij?

Natuurlijk zijn er nog veel meer thema’s, maar met deze inspiratie kun je in ieder geval vast een kant op. Ga jij voor een thema bruiloft? En welk thema kies jij dan?

4 gedachten over “Een thema bruiloft; hoe kies je een thema?

  1. Ooeeh, mooi! Ik ga (hopelijk) voor een echte strandbruiloft. Moet alleen mijn vriend nog zo ver zien te krijgen haha. En dan een hele mooie luchtige jurk, blote voetjes enzovoort. Maar ik blijf natuurlijke een vrouw, dus ik vind het prinsessenthema ook fantastisch. Hartje voor dat haar.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.