Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe mijn aanstaande en ik samen zijn gekomen en hoe het aanzoek plaats vond. Dit keer schrijf ik over wat er daarna gebeurde.

Wat te doen met haar en make up?

Na het aanzoek op 21-06-2017 ben ik gelijk gaan kijken op Pinterest voor leuke details. Bijvoorbeeld wat ik zou willen met mijn haar en nagels. En wat voor jurk zou ik graag willen hebben? Dit was natuurlijk niet het belangrijkste dat er moest gebeuren. Zeg nou zelf, onze ouders en andere familieleden moesten het ook nog horen.

Op de terugweg vanuit Kroatië ben ik gaan zoeken op internet. Hoe konden we het onze familie op een leuke manier vertellen? Alexander gaf al snel aan dat hij het onze ouders gewoon face to face wilde vertellen. Zonder allerlei poespas. Hier was ik het zeker mee eens, een verloving is ook een serieuze mededeling.

3 augustus 2018

Kraskaartjes

Voor mijn broers en Alexander zijn zus hebben we kraskaartjes besteld. Daar stond de tekst ‘hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen..’ op. Toen we de kaartjes overhandigden zorgde dat wel even voor een traantje, maar dat waren natuurlijk tranen van geluk.

Toen we het de ouders van Alexander vertelden, kwam mijn schoonvader met een brochure aan van een zeil-/trouwschip met een bruidspaar op dat schip. ‘Dit is gaaf!’ Zeiden we beide voluit. ‘Maar wat zal dat duur zijn, laten we dat maar niet eens uit gaan zoeken.’

De datum

Omdat ik nog met de verpleegkundige opleiding bezig ben hebben we besloten in augustus te gaan trouwen. Het ziet er naar uit dat ik mijn diploma haal voor augustus 2018, dus een datum daarna is prima. Het wordt augustus 2018. voor de bouwvak, want tijdens de bouwvak is iedereen op vakantie. En dat willen en kunnen we onze gasten echt niet aan doen. Al snel kwamen we op de datum 3 augustus 2018 uit, 03-08-’18. Klinkt nog leuk ook.

Toch een boot

Met 3 augustus 2018 als datum moest de locatie vastgesteld worden. Alexander gaf bij mij aan: ‘Tineke, ik heb die foto van dat schip steeds in mijn hoofd. Hoe zit dat met jou?’ Ik bekende en vertelde dat het schip ook nog in mijn hoofd zat. Trouwen op een schip, iets wat een ander niet snel doet. Daar houden wij wel van.

We hebben twee schepen bekeken, maar 1 sprong er voor ons uit: de Bounty. Het feest wilden we klein houden. Er komen dus alleen mensen die we vaker zien en waar we wat mee hebben.

3 augustus 2018

Ook nog een fotograaf kiezen

Maar toen kwam het volgende puntje van de checklist, een fotograaf kiezen. Wij hebben een aantal mensen over de vloer gehad en hadden geen klik mee, of er geen goed gevoel bij. Ik raakte al licht in de stress, wat als we geen goede fotograaf konden vinden? Maar met nog 10 maanden op de teller hadden we tijd zat om iemand te zoeken.

Via via hoorden we over een fotograaf die op 3 augustus 2018 nog vrij was. De fotograaf kwam bij ons thuis om kennis te maken en om alles met ons door te spreken. We konden er even over nadenken en dan zou hij het wel horen van ons. De fotograaf was de deur nog niet uit terwijl Alexander en ik elkaar aankeken en zeiden: ‘dit voelt goed!’ We voelden een klik, en wilden dit avontuur met hem aangaan. Weer een puntje wat we af kunnen vinken op onze checklist . . .

De volgende keer zal ik vertellen over het uitzoeken van de trouwjurk, het uitzoeken de save the date kaarten en de trouwkaarten. Wie nodigen wij uit voor de hele dag en wie niet? Keuzes, maar óh wat kan dit toch lastig zijn . . .

Gastblogger Tineke is 25 jaar
en gaat trouwen op het
IJsselmeer. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

 

 

Lees ook de vorige en volgende delen:
Gastblogger Tineke gaat trouwen op een zeilschip
Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’
Bruid Tineke: Check, check, dubbelcheck. Over het organiseren van een bruiloft
Bruid Tineke: het wordt nu wel erg spannend!

2 gedachten over “Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’

    1. Wat super leuk dat je volgend jaar gaat trouwen! Er komt inderdaad enorm veel bij kijken, maar jou kennende komt het allemaal wel goed 😉

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.