Bruid Tineke: Check, check, dubbelcheck. Over het organiseren van een bruiloft

Vorige keer vertelde bruid Tineke over het starten met de organisatie van haar bruiloft. Dit keer schrijft ze over wat al afgevinkt kan worden op het lijstje en wat nog niet.

Check, check, dubbelcheck

  • De naaste familieleden zijn op de hoogte gebracht – Check!
  • De datum van de bruiloft is vastgesteld – Check!
  • De locatie is bekend – Check!
  • De fotograaf is geregeld – Check!

Nu is het grootste gedeelte geregeld voor de bruiloft. Maar het leukste komt nog. Voor mij in ieder geval: DE jurk uitzoeken. Ik heb mijn moeder en mijn schoonmoeder gevraagd of ze met mij mee zouden willen op jacht naar DE jurk. Hier wist ik het antwoord natuurlijk al op, een volmondig JA.

Niet te vroeg, niet te laat

Ik wilde in oktober gaan shoppen voor een trouwjurk. Niet te snel, maar ook niet op het laatste moment. Tsja oktober is nog vroeg genoeg, maar wat nou als ik bij de eerste de beste winkel niet mijn droomjurk kan vinden? Dan kan ik verder kijken en dan is er nog steeds geen haast.

Bij een bruidsmodezaak dichtbij ons in de buurt maakte ik een afspraak. We kwamen binnen en kregen een kopje koffie aangeboden. De mevrouw die mij hielp vroeg aan mij wat ik precies zou willen. Nou dat was een kort antwoord: een prinsessenjurk, maar hoe en wat wist ik niet helemaal.

Ook jurken die ik niet mooi vond

Samen met mijn moeder en schoonmoeder en die mevrouw van de winkel zijn we door de winkel heen gelopen, ze pakte 3 á 4 jurken die ik erg mooi vond en ze pakte een aantal jurken die ik echt niet mooi vond. Ze gaf aan dat ik ook jurken moest passen waarvan ik dacht dat ze niet mooi zouden zijn. Wellicht vond ik ze dan als ik ze aanhad tóch mooi. Nou daar ging ik samen met die mevrouw het pashokje in. Ik mocht voor het eerst een trouwjurk aan. Wat gaaf en spannend zeg.

De eerste jurk die ik aantrok is het voor mij geworden, ik was op slag verliefd en ook moeders en mijn schoonmoeder waren het helemaal met mij eens, dit moet de jurk worden! Hoe hij eruit ziet hou ik nog even geheim, dat zien jullie later.

Zo, weer een afvinkpuntje.

  • De trouwjurk is binnen – Check!

Save the date en uitnodiging

Het uitzoeken van de save the date kaarten en trouwkaarten was voor ons niet heel erg moeilijk. We hebben 4 boeken meegekregen van de drukkerij en hier zijn we een zondagmiddag voor gaan zitten. Alexander zocht uit wat hij mooi vond en schreef deze nummers op en ik deed hetzelfde. Deze lijstjes hebben we naast elkaar gelegd en we kwamen tot hetzelfde besluit welke kaart het zou moeten worden. Welke kaart het is geworden zie je hieronder.

Nu zijn de kaarten dus ook al geregeld, maar hoeveel hebben wij nodig? Wie nodigen wij uit? Wie nodigen wij uit voor de gehele dag en wie voor de avond?Ook hier hebben Alexander en ik apart van elkaar een lijstje gemaakt. Alexander met de namen die voor hem belangrijk zijn en ik een lijstje met wie voor mij belangrijk is. De naaste familieleden gaan de hele dag mee en onze buren, vrienden, kennissen en collega’s komen in de avond.

Wanneer doe je het goed?

Dit was echt geen makkelijke keus, want wanneer doe je het goed? Wil je je hele familie uitnodigen of doe je alleen de familieleden die dichtbij je staan? Alexander en ik hebben besloten het zo te doen zoals ik hierboven al beschrijf, wij hebben hier een goed gevoel bij en voor een ander doe je het toch nooit goed.

Óh ja:

  • De save the date kaarten en de trouwkaarten zijn geregeld – Check
  • De gastenlijst is gemaakt – Check

De volgende keer vertel ik jullie over de laatste maanden/weken voor de bruiloft. De ditjes en de datjes moeten nog geregeld worden, mijn jurk mag ik gaan halen, Alexander mag zijn pak gaan halen, ik wil nog wat hebbedingetjes hebben. Tot de volgende keer!

Gastblogger Tineke is 25 jaar
en gaat trouwen op het
IJsselmeer. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

 

 

Lees ook de vorige en volgende delen:
Gastblogger Tineke gaat trouwen op een zeilschip
Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’
Bruid Tineke: Check, check, dubbelcheck. Over het organiseren van een bruiloft
Bruid Tineke: het wordt nu wel erg spannend!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.