Tips bij je bruiloft planning, zodat je kunt trouwen zonder zorgen

Er komt zo veel kijken bij je bruiloft planning, en zelfs als je denkt dat je alles onder controle hebt kan er nog wel eens wat tussendoor schieten. Hoe zorg jij ervoor dat er niets mis gaat op de belangrijkste dag van je leven?

Waar begin je mee?

Als jullie genoeg genoten hebben van het feit dat jullie verloofd zijn kun je bijna starten met je bruiloft planning. Nog niet helemaal, want bedenk eerst samen wat jullie nou eigenlijk graag willen. Als jullie allebei een compleet ander beeld hebben van jullie droombruiloft is er eerst nog wat werk te doen om tot elkaar te komen wat betreft jullie wensen en eisen.

Op het moment dat jullie een globaal idee hebben van jullie wensen en eisen kunnen jullie het budget op gaan stellen. Meer tips over het opstellen van een budget lees je in dit artikel.

Checklist voor je bruiloft planning

Met jullie opgestelde budget is het tijd om stappen te gaan zetten op het gebied van leveranciers. Waar moet je het eerst naar kijken en welke leveranciers zie jij mogelijk over het hoofd? Kijk hier voor een complete checklist.

Mijn advies is om te starten met het zoeken naar een locatie en een fotograaf. Deze zijn beiden vaak snel volgeboekt, dus als je niet wil inleveren op deze punten moet je er snel bij zijn.

Werk met een goede planner

Alle contacten met leveranciers, de dingen die jullie al hebben geregeld of aangeschaft. Er is een hoop om rekening mee te houden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het bijhouden van het budget. Vooral in combinatie met een baan, het huishouden en eventueel kinderen kan het allemaal een beetje veel zijn.

Een goede planner kan je hier heel goed bij helpen. Er zijn online verschillende tools beschikbaar die je kunnen ondersteunen, maar ik blijf toch wel fan van de papieren planner waar ik in kan tekenen en schrijven (met heel veel verschillende kleurtjes!).

De Purpuz Planner

Met 3 verschillende bedrijven is een goede planning voor mij essentieel. En daarvoor gebruik ik op dit moment de Purpuz Planner. De Purpuz is anders dan een gewone planner. Je wordt in stappen meegenomen bij het visualiseren, ordenen, opdelen in (behapbare) stappen, hoeveel tijd je kwijt bent met deze stappen en het geeft structuur. Allemaal dingen die enorm handig zijn voor drukbezette mensen. En laten we eerlijk zijn, als je een bruiloft gaat plannen krijg je er een baan bij. Drukbezet ben jij dus zeker!

Na het invullen van de map, het plan en het pad (waarmee je jouw dromen vorm geeft) kun je aan de slag met de maand- en weekplanning. Er is genoeg ruimte voor zowel je zakelijke afspraken, als je trouwgerelateerde afspraken en to do’s. Bovendien heb je de mogelijkheid om elke dag een dagdoel te stellen én te benoemen welke overwinning en groei je die dag had. Dat maakt het niet alleen een handige planner, maar ook nog eens leuk om terug te kijken hoe je je voelde tijdens jullie bruiloft planning.

Meer lezen over de voordelen van een Purpuz Planner of er gewoon meteen één aanschaffen? Kijk dan even op hun website.

Wees reëel in je tijdspad

Iets wat ik de afgelopen weken heb geleerd, dankzij die fantastische Purpuz Planner, is dat ik wel heel goed ben in plannen. Maar mijn tijdspad is niet helemaal reëel. 20 dingen op een dag doen kan absoluut, maar niet als die dingen allemaal langer duren dan mijn optimistische hoofd dacht.

Ook voor jou geldt, wees realistisch in je bruiloft planning. Plan het liever iets te ruim in. Op die manier heb je minder stress bij het organiseren van je mooiste dag. Bovendien kun je een taak die je niet hebt kunnen volbrengen altijd opnieuw inplannen.

Neem af en toe een break

Je bruiloft planning hoort vooral leuk te zijn, en niet aan te voelen als een verschrikking. Een belangrijk onderdeel om te kunnen blijven genieten van deze prachtige tijd voor jullie bruiloft is dan ook om af en toe pauze te nemen. Ga bijvoorbeeld samen op een romantische date waarbij je helemaal NIET over de bruiloft praat. Of lees hier over andere mogelijke date ideeën.

Dit artikel bevat een samenwerking. Zie mijn disclaimer voor meer informatie hierover.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.