Tips voor het perfecte aanzoek op Valentijnsdag

Valentijnsdag staat weer om de hoek. Alhoewel er veel mensen zijn (mijn wederhelft) die het een veel te commerciële dag vinden, is het ook een dag waarop de romantiek zegeviert. Wist je dat er ook veel aanzoeken plaatsvinden tijdens Valentijnsdag? Samen met Kerstmis en tijdens een vakantie staat deze in de top 3 van momenten om een aanzoek te doen.

Lees ook: 7 redenen waarom hij de ware is voor jou

Aanzoek op Valentijnsdag

Vroeger had men hele andere redenen om te trouwen. Een huwelijk werd dan gesloten vanwege economische redenen en het was niet altijd vrijwillig. Tegenwoordig wordt er anders naar een huwelijk gekeken en gaat het echt om het vieren van de liefde en het eeuwig trouw aan elkaar beloven. Begrijpelijk dan ook dat daar, vaker dan vroeger, een romantisch aanzoek bij hoort.

Niet alleen bij een aanzoek op Valentijnsdag, maar eigenlijk bij elk aanzoek heb je iets aan de volgende tips.

Tips voor een romantisch aanzoek

Veel vrouwen dromen van een romantisch aanzoek. Daarbij zien ze er natuurlijk perfect uit, met hun mooiste kleding en make-up. Zonder te verklappen wat je van plan bent, kun je wel duidelijk maken dat je partner extra haar best mag doen op haar outfit die dag.

Omdat het moment zelf waarschijnlijk voorbij is voor je er erg in hebt, kan het leuk zijn om iemand foto’s of een filmpje te laten maken van het aanzoek. Op die manier kun je altijd terug kijken op jullie intieme en romantische moment.

Ikzelf word al week als ik een zielige reclame zie (de kerstreclame van de Albert Heijn, tranen met tuiten), dus ik weet ook dat ik het bij een aanzoek écht niet droog ga houden. Waarschijnlijk gecombineerd met een ‘echt? écht?’, omdat ik bang ben dat hij een grapje maakt. Jij, als vooruitziende partner kunt vast zakdoekjes meenemen om haar vreugdetranen te drogen.

Hoe romantisch is het als je toestemming vraagt aan haar ouders voor je haar een aanzoek doet? Als ik weg zwijmel bij het idee van een aanzoek droom ik er altijd van dat hij eerst toestemming heeft gevraagd aan mijn vader.

aanzoek op valentijnsdag

Manieren om de spanning te verhogen

Natuurlijk wil je de spanning voor je aanzoek een beetje ophogen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Waarschijnlijk voelt je partner wel aan dat er iets groots staat te gebeuren. Daar kun je op in spelen door (gemeen!) ineens op 1 knie te zakken om je veters te strikken. Of om samen een romantische wandeling te maken waarbij je juist nog niet je aanzoek doet.

Als het moment dan daar is, noem dan eens haar hele naam, als je altijd een koosnaampje of afkorting gebruikt. En de laatste tip is een beetje een open deur: zak op 1 knie en stel haar dé vraag. Wel of niet vergezeld door een liefdesverklaring.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.