To do’s na je huwelijk: vergeet deze dingen niet als je getrouwd bent

Laatst schreef ik al een artikel aan de hand van een poll op Facebook waarbij jullie mochten kiezen waar je het liefst over zou lezen. Kort geleden plaatste ik een nieuwe poll en een overgrote meerderheid (73%) koos voor een artikel met to do’s na je huwelijk.

Opbouw naar je trouwdag

Maanden, en in sommige gevallen zelfs jaren, ben je bezig met de organisatie van jullie huwelijk. Je bouwt op naar de mooiste dag van jullie leven en dat kost een hoop tijd en energie. Bovendien gaan veel (zo niet bijna alle) gesprekken over jullie bruiloft. Gesprekken met vriendinnen, je lief en familie. Over de trouwjurk, de locatie, de fotograaf en ga zo maar door.

Er komt zo veel kijken bij het organiseren van je huwelijk, dat je misschien nog niet hebt nagedacht over wat er daarna nog moet gebeuren. Of je hebt er juist wel over nagedacht, en bent bang voor de beruchte dip na de bruiloft.

After wedding dip

Misschien val je er meteen in, misschien duurt het een paar weken. Maar de kans is groot dat jij ook een after wedding dipje krijgt. Dat hoeft overigens niet heel erg te zijn, maar sommige bruidjes kunnen er wel veel last van hebben. Dat is voor iedereen weer verschillend.

Om die after wedding dip even uit te stellen heb ik een lijstje voor je met to do’s na je huwelijk. Zo stel je de dip uit en is deze misschien wel wat minder heftig wanneer hij uiteindelijk toch komt.

Trouwjurk en trouwpak laten stomen

Wanneer je je ‘s avonds laat eindelijk uit je trouwjurk hebt weten te wurmen, doe je niets liever dan neerploffen en bijkomen van de prachtige dag. Misschien tellen jullie het gekregen geld en praten jullie nog even na over de dag. Of jullie hebben een spannende avond (alhoewel maar een klein percentage van de bruidsparen seks heeft tijdens de huwelijksnacht).

Zorg wel dat je trouwjurk en zijn trouwpak kort na de bruiloft richting de stomerij gaan. Na een hele dag feesten ziet de onderkant van je prachtig witte jurk waarschijnlijk een beetje (een beetje veel) grauw en de stomerij kan dit voor je oplossen.

to do's na je huwelijk

Huwelijksreis

Gaan jullie meteen na je bruiloft op huwelijksreis? Dan is dat zeker ook iets om naar uit te kijken. Als je niet meteen na je bruiloft gaat kun je er zelfs nog iets langer naar uitkijken. Wat je ook gaat doen met je huwelijksreis, het is een reis om naar uit te kijken. Het is jullie eerste reis als man en vrouw en daar genieten jullie natuurlijk extra van.

Dat begint al bij het inpakken voor de huwelijksreis. Neem bijvoorbeeld een bijzonder setje kleding mee, om mooie foto’s te maken op vakantie. En de locatie van jullie reis is vast al gekozen, maar heb je ook vast onderzoek gedaan naar bijzondere plekken in de omgeving? Huur een auto en ga eens een dagje alle mooie locaties in de omgeving af. Kun je daar meteen een paar mooie foto’s maken.

Je  naam veranderen?

Ga jij je naam veranderen na jullie trouwen? Dan is dit één van de to do’s na je huwelijk. Jullie hebben elkaar officieel het jawoord gegeven en zijn man en vrouw. De hoogste tijd om ook je naam aan te passen! Denk hierbij niet alleen aan het officieel laten aanpassen bij de gemeente, maar ook aan je social media kanalen en misschien je e-mailadres?

Genieten van de foto’s

Je fotograaf heeft even de tijd nodig om de foto’s van jullie trouwdag uit te zoeken en te bewerken (want ze schieten vaak enorm veel foto’s op zo’n dag, én willen het beste resultaat afleveren). Maar vaak krijg je wel alvast een voorproefje, zodat jullie weer even lekker weg kunnen zwijmelen bij de mooie herinneringen.

Wanneer alle foto’s dan binnenkomen geniet je extra, want je hebt bij het voorproefje al gezien hoe prachtig het resultaat is. Leuk ideetje: plan een avondje met je ouders/schoonouders om samen de foto’s en eventueel het filmpje te bekijken en herinneringen op te halen. Zij hebben de dag vast anders beleefd dan jullie en hebben misschien ook mooie verhalen over de dag.

to do's na je huwelijk

Nagenieten met je vrienden/familie

Heb jij je vriendin ingeschakeld als ceremoniemeester of bruidsmeisje? En moesten je broers/zussen getuigen zijn? Dan zullen ze het zeker waarderen als je ze extra bedankt door een etentje of gezellige avond met elkaar te organiseren. Kun je meteen ook een paar foto’s bekijken, vooral de foto’s waar zij ook op staan natuurlijk.

Trash the dress shoot plannen?

Je trouwjurk draag je in principe maar 1 keer, en dat is eigenlijk zonde. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat bruidjes een trash the dress shoot houden, waarbij je bijvoorbeeld in je trouwjurk het water in gaat. Levert hele mooie plaatjes op,  en heel veel lol. In sommige gevallen is de jurk daarna te redden door deze naar de stomerij te sturen, maar soms lukt dat niet meer. Bijvoorbeeld bij een trash the dress shoot waarbij met taart of verf wordt gegooid.

Kies dus ook alleen voor zo’n shoot als je ermee kunt leven dat je jurk straks niet meer te gebruiken is. En als je het doet, doe het dan goed ;).

To do’s na je huwelijk

Dit zijn ze dan, de to do’s na je huwelijk. Als je deze punten hebt afgerond is jullie trouwdag officieel voorbij en kunnen jullie gaan genieten van jullie leven als getrouwd stel. En voor je het weet is het eerste jaar alweer voorbij.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.