Toffe weetjes over het huwelijk #3

Als trouwblogger leer ik een hele hoop dingen over het huwelijk. Dingen die ik lang niet altijd wist en die soms heel bijzonder zijn. Deze leuke wist je datjes heb ik voor je op een rijtje gezet, en natuurlijk blijf ik elke week zoeken naar nieuwe weetjes.

Lees ook: Wist je datjes over het huwelijk #2

1.Bruidsmeisjes droegen vroeger een boeket met knoflook en kruiden en witte jurken

Dit was bedoeld om boze geesten af te schrikken en ervoor te zorgen dat deze de bruid niet mee konden nemen. Omdat de bruidsmeisjes ook in het wit gekleed waren zou dit geesten afleiden en ervoor zorgen dat ze niet wisten wie de echte bruid was. Tegenwoordig is het een no-go om een witte jurk te dragen als bruidsmeisje, maar bruidsmeisjes dragen vaak wel allemaal dezelfde jurken. Is er toch nog iets van de traditie overgebleven.

2. Naast trouwen met personen, kun je ook met voorwerpen trouwen.

Zo is er al iemand getrouwd met de Eiffeltoren en de Berlijnse muur. Er is zelfs iemand getrouwd met een kussen… Lee Jin-gyu kon de liefde voor zijn kussen niet meer tegenhouden en besloot ermee in het huwelijksbootje te stappen.

3. Bruid komt van een oud Germaans woord dat ‘koken’ betekent

Say whaaaaaat? Dachten ze vroeger dan echt dat vrouwen alleen maar goed waren om achter het aanrecht te staan? Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval, maar blijkbaar hebben we toch nog iets van de oude tradities overgehouden. Al is het alleen maar in de naam.

4. Het huwelijk wordt bezegeld met een kus vanwege gewoonten in het oude Rome

Vroeger werden contracten in het oude Rome bezegeld met een kus. Deze traditie hebben we behouden, want nu bezegelen we het huwelijk nog steeds met een kus.

5. Het eerste jaar van je huwelijk schijnt het lastigste te zijn

Het eerste jaar is het moeilijkste jaar, omdat in dit jaar de basis wordt gelegd voor de rest van jullie huwelijk. Volgens een onderzoek uit 2012 hebben stellen die minder dan een jaar getrouwd zijn een lager welzijnsniveau dan stellen die langer samen zijn.

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.