Deze bruiden houden van over de top: 10 duurste jurken ooit

De trouwjurk is 1 van de belangrijkere onderdelen van een bruiloft voor de meeste bruiden. Dat mag dan in veel gevallen ook best wel wat kosten, maar deze bruiden gingen daarmee misschien weer net een stapje te ver. Dit is de top 10 duurste jurken ooit.

Lees ook: Trouwen #1 Hoeveel kost een bruiloft?

Een jurk van $ 200.000

De goedkoopste jurk in dit rijtje kostte tussen de 100.000 en 200.000 dollar. Even ter vergelijking: je zou er een huis van kunnen kopen. En dat voor een jurk die je 1 dag draagt. Dan mag het maar beter écht de allerbeste dag van je leven zijn.

Wat maakt de jurken zo duur?

Afhankelijk van waar je je jurk koopt ben je er al gauw minimaal zo’n 1.000 tot 1.500 euro voor kwijt. Maar waarom is een trouwjurk nou zoveel duurder dan een gewone jurk? Voor een gedeelte heeft dat te maken met de stoffen die gebruikt worden, deze zijn wat prijziger dan stof voor een gewone jurk.

Daarnaast worden trouwjurken vaak met de hand gemaakt. Dat kost vaak veel tijd en dus betaal je het uurloon. Als een trouwjurk in Nederland wordt gemaakt kijk je dan al gauw naar zo’n 50 euro per uur voor alleen het maken van de jurk.

Neem je moeder maar niet mee

Niet alle jurken zijn handgemaakt, en daardoor qua inkoopsprijs weer een stukje goedkoper. Toch merk jij, als klant, daar niet altijd wat van. Dat heeft dan weer te maken met het uurloon van de verkoopsters. Geloof het of niet, maar het meenemen van je (schoon)moeder drijft echt de prijs op. Het kost namelijk meer tijd om jurken te passen als je meer mensen mee neemt. Meer meningen, en meer kans dat er nog een jurk gepast moet worden. Dat soort dingen worden ook doorberekend in de prijs. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je je moeder niet mee moet nemen naar je afspraak ;).

Een merk is altijd duurder

Merkkleding is altijd duurder. Afhankelijk van welk merk je kiest natuurlijk. Ook in de wereld van bruidsjurken zijn er merken die nu eenmaal duurder zijn dan andere. Vaak wordt er meer betaald voor een merk als er goede ervaringen mee zijn: goede kwaliteit, mooie jurken en bijvoorbeeld een snelle levering.

Een jurk van $ 12 miljoen

Een merk mag dan meer kosten, maar 12 miljoen dollar is wat mij betreft wel een beetje over de top. Toch is de duurste jurk in dit rijtje er een van zo’n 12 miljoen dollar. Wat vind jij, zijn deze jurken het geld waard?

2 gedachten over “Deze bruiden houden van over de top: 10 duurste jurken ooit

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!