Bruid Jolien over haar trouwdag: ‘Ik kreeg tranen in mijn ogen van geluk’

Gastblogger Jolien (26) is getrouwd met haar Jonas, die trouwfotograaf is. In haar blogs vertelt ze over het organiseren van haar bruiloft, die in 2016 plaatsvond. Vorige keer vertelde Jolien over het aftellen naar de grote dag en hoe ze haar jurk vond. Dit keer schrijft ze over de dag zelf en hoe zij tranen in haar ogen kreeg van geluk.

Vroeg naar bed

De avond voor ons huwelijk bleef mijn toekomstige man bij zijn vader en ik bij mijn moeder. We kropen vroeg in bed, want de wekker zou om half zeven al weer afgaan. Ik sliep als een roos, gerust dat alles perfect in orde was.

Ik werd wakker om 6uur, een half uur voor de wekker afliep. Ik besloot op te staan en een uitgebreide douche te nemen voor ik samen met mijn moeder naar ons huis vertrok. Daar werd alles tot in de puntjes verzorgd en werd zelfs de rode loper uitgerold.

De dag begint echt

Om 8 uur kwam Evelien langs, die het haar en de make-up van mijn moeder en mij kwam doen. Evelien begon met mijn moeder en wat zag ze er prachtig uit! Ik had haar nog nooit zo gezien. Daarna was ik aan de beurt. De fotografe was ook al aanwezig en maakte foto’s van ons tijdens het klaarmaken. Tip van mij: laat zeker foto’s maken tijdens het doen van de make-up, haar en het aankleden. Het is echt een toevoeging!

Tijd om elkaar te zien

Toen we beiden helemaal klaar waren met ons haar, make-up en ik mijn trouwjurk had aangetrokken was het tijd om mijn man te ontmoeten. Om kwart over tien stond hij voor de deur. Ik was zo emotioneel die dag, dat toen ik de deur opendeed voor mijn man ik direct tranen in mijn ogen kreeg. Van puur geluk natuurlijk.

Een uur later trouwden we voor de wet. Daarna trouwden we ook nog voor de kerk. Alles was zoals we het wilden. Het was perfect. Misschien niet voor iedereen, maar wel voor ons. We kregen wel enorm veel positieve reacties. Velen vonden onze viering heel prachtig en persoonlijk. Ik ben uren bezig geweest met het uitzoeken van bijpassende muziek. Niet alleen moest de melodie kloppen, maar ook elk woord dat gezongen werd. Een kritische bruid maar het plaatje klopte helemaal.

Fotoshoot

Na de ceremonie trokken wij ons terug met de fotograaf om onze trouwfoto’s te laten maken. Een hele leuke ervaring die prachtige foto’s opleverde. Bij de feestzaal, waar we na de fotoshoot heen gingen werden de familiefoto’s genomen. We hadden prachtig weer die dag, dus de receptie werd buiten gegeven. De avond verliep vlot, een heerlijk diner, het weggooien van mijn boeket en dan onze openingsdans. Het voelde aan als een sprookje en zo voelt het nog steeds aan.

Onze openingsdans was een klassieker, Hero van Enrique Iglesias. Daarna danste ik met mijn vader en mijn man met zijn moeder. Onze derde dans was met mijn schoonvader en manlief met zijn schoonmoeder. Normaal gezien start het feest dan maar ik droomde ervan om voor het feest toch nog 1 speciale dans te hebben met mijn grootvader, mijn pepe. Ik vond het fantastisch om dit te kunnen doen. Daarna startte het feest dat bleef duren tot in de vroege uurtjes.

Gastblogger Jolien is 26 jaar
oud en woont in België.

Op 16 juli 2016 trouwde zij
met Jonas, 
die trouwfotograaf
is. Lees elke maand over haar

avonturen.

 

geluk

Alle foto’s met dank aan Esther van Geenen fotografie

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.