Trouwen #5 Alles over de trouwringen en huwelijksreis

Dit is alweer het vijfde deel waarin ik het onderzoek van Toptrouwlocaties samenvat. In dit artikel staan de trouwringen en de huwelijksreis centraal.

Trouwringen

De ringen van tegenwoordig zijn heel anders dan die van 30 jaar geleden. Waar men vroeger vooral koos voor een gouden ring zonder poespas, zie je tegenwoordig veel roestvrijstalen ringen en soms zelf houten ringen. Ook een tatoeage als ring komt vaker voor.

Al die keuze laat je hoofd duizelen. Stellen begonnen dan ook al 6.8 maanden voor hun bruiloft met de oriëntatie op hun trouwringen. Ze namen hier iets meer de tijd voor dan in 2015, toen startten ze pas 5.7 maanden van tevoren.

Waar ik zelf direct naar de juwelier zou gaan om een ring te kiezen, ging toch 50% eerst op onderzoek uit via internet. Gelukkig doet het overgrote deel (73%) hetzelfde als ik, zij gaan ook direct naar de juwelier. 20% sloeg er eerst een aantal magazines op na en 14% ging zelfs naar een beurs om zich te oriënteren op de trouwringen.

Verlovingsring, hoe belangrijk is dat?

Vriendlief is niet zo fan van de verlovingsring. Het idee dat je eerst een verlovingsring krijgt en vervolgens een trouwring staat hem tegen. Ik als meisje met een dure smaak kan dat best begrijpen. Kost immers twee keer zo veel geld. En 22% van de ondervraagde stellen dacht er hetzelfde over, want zij hadden geen verlovingsring. 31% ontwierp de ring zelf, wat helemaal ontzettend romantisch is.

Meer dan de helft, 55% had wel een verlovingsring en deze was goedkoper dan de trouwring. Een opvallende 23% had een verlovingsring die duurder was dan de trouwring!

De huwelijksreis

Niet iedereen kiest ervoor om op huwelijksreis te gaan, maar 78% deed dat wel. Ik vind het verrassend dat men gemiddeld pas 5.3 maanden voor de bruiloft zich gaat oriënteren op de huwelijksreis. En dat terwijl we onze vakanties vaak al bijna een jaar van tevoren boeken!

Bijna twee derde van de stellen (62%) gaat binnen drie dagen na de bruiloft op reis, en de huwelijksreis duurt gemiddeld veertien dagen. Wat is het leuk om te zien dat de meeste stellen hun huwelijksreis niet uitstellen. Ik zou het zelf ook het leukste vinden om enkele dagen na de bruiloft naar de zon te kunnen vertrekken. Of op een mooie rondreis door bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Gaaf! 54% van de ondervraagde stellen koos voor een strandvakantie, maar 39% ging voor een rondreis.

47% van de stellen bleef in Europa (Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk of Nederland). 21% koos voor Azië (Indonesië, Thailand of de Malediven) en 19% koos voor Noord-Amerika (Verenigde Staten, Curaçao of Mexico). Slechts 9% koos voor Afrika (Zuid-Afrika, Mauritius of de Seychellen).

Kies jij voor een aparte ring? En ga je voor de rondreis, of de strandvakantie?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.