Trouwen: alles op één locatie, of kiezen voor meerdere locaties?

Er zijn zoveel keuzes te maken als je gaat trouwen. Gelukkig heb je de belangrijkste al gemaakt: wie je partner wordt. Een andere keuze die je moet maken is waar je bruiloft plaats gaat vinden. Ook daar zijn er ontzettend veel keuzes.

Trouwen op het stadhuis

Misschien wel de meest bekende manier. Trouwen op het stadhuis en daarna een receptie en/of feest op een andere locatie. Eventueel maken koppels nog de keuze om zich na het stadhuis naar de kerk te begeven, om voor de kerk te trouwen.

Waar je rekening mee zult moeten houden wanneer je gebruik maakt van verschillende locaties, is dat deze niet te ver uit elkaar liggen. Het is niet fijn als je gasten naar Utrecht komen voor het stadhuis, zij vervolgens naar Eindhoven moeten rijden voor de receptie. Dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar je snapt het punt.

Ik en mijn wederhelft zijn bij één bruiloft aanwezig geweest waar het helemaal ideaal geregeld was. Je liep de trappen van het stadhuis af, zo de feestlocatie in. De feestlocatie was midden in het centrum, dus gasten die niet mee gingen eten konden heel gemakkelijk in het centrum even wat eten. Ideaal geregeld.

één locatie

Trouwen op locatie

Lijkt het je niet ideaal om te moeten verkassen van de ene locatie naar de andere? Dan kun je er ook voor kiezen om de plechtigheid, de receptie en het feest op één locatie te houden. Je laat dan een BABS naar de locatie komen waar jij wilt trouwen.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel locaties in Nederland waar je je complete dag kunt boeken. Vaak bieden ze verschillende arrangementen, waarbij gasten wel of niet een apart programma hebben wanneer jullie je foto’s maken. Ook het feest is dan op deze locatie te boeken. Extra belangrijk dus dat het jullie droomlocatie is!

Over het algemeen betaal je wel iets meer wanneer je je bruiloft volledig op één locatie wilt vieren. Daar staat tegenover dat je je niet druk hoeft te maken over of je gasten de locatie wel kunnen vinden (oké, iets minder druk, want ze hoeven er maar één te vinden). Ook kun je vaak gebruik maken van de locatie voor je foto’s, dus ook daar hoef je niet meer over na te denken. En laten we eerlijk wezen, elke bruid wil minder punten die fout kunnen gaan.

Wanneer je voor één locatie kiest, heb je wel extra pech mocht deze locatie failliet gaan. Je zult dan op korte termijn een nieuwe locatie moeten vinden waar je alles wat je gepland had kunt doen. Gelukkig komt dit niet ontzettend vaak voor.

Welke keuze maak jij? Ga je voor één locatie, of toch voor meerdere locaties?

4 gedachten over “Trouwen: alles op één locatie, of kiezen voor meerdere locaties?

  1. Ik ben zelf destijds in een kerk getrouwd en daarna de rest op de feestlocatie gedaan. Daar was de taart, het diner, het feest en ik ben er ook blijven slapen daarna. Nu ben ik zelf erg praktisch ingesteld en wil ook gewoon niet teveel tijd kwijt zijn aan vervoer enzo. Bovendien bood de locatie een all-in prijs en dat vond ik heel fijn. Wisten we meteen wat de rekening ging worden.

    1. En je hebt groot gelijk! Het is ook wel makkelijk als je maar één keer hoeft te verplaatsen, of helemaal niet. Bovendien is een all-in prijs ontzettend handig lijkt me. Geen onverwachte kosten, die zijn er toch al genoeg 😉

  2. wij gaan in mei 2019 trouwen. eerst op ‘t stadhuis; daarna de receptie en het familiediner op één locatie. een groot feest doen we niet aan. ten eerste vanwege het budget en ten tweede omdat we beiden niet van die feestbeesten zijn! kortom: helemaal zoals wij het willen.

    1. Klinkt goed Carla! Altijd doen wat bij jullie past, en als dat betekent dat er geen groot feest is, dan is dat zo. Veel plezier met de voorbereidingen voor jullie grote dag!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.