Relatie wist-je-datjes: verschillen tussen mannen en vrouwen

Ik ben de eerste om te beamen dat er grote verschillen zitten tussen mannen en vrouwen. Dat leidt soms tot misverstanden, en soms tot enorm grappige situaties. Ook binnen een relatie zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen, en dat begint al voordat jullie een relatie hebben. Wist je bijvoorbeeld dat…

Lees ook: Toffe weetjes over het huwelijk #3

1. Mannen eerder verliefd zijn?

Bij vrouwen duurt het tot wel 14 dates voordat ze zichzelf verliefd kunnen noemen, maar bij mannen slechts 3. Alhoewel vrouwen duidelijker zijn in het uitspreken van hun gevoelens, wil dat niet zeggen dat mannen die gevoelens niet hebben. Waarom mannen eerder verliefd worden? Dat kan te maken hebben met evolutionaire redenen. Vrouwen zouden bang zijn om zich te binden aan een verkeerde man en stellen het verliefd worden daarom zo lang mogelijk uit. Bovendien hebben mannen geleerd om dominant te zijn, dat zou er ook voor kunnen zorgen dat zij sneller de leiding nemen en dus sneller uit durven spreken dat ze verliefd zijn.

2. Vrouwen meer tijd nodig hebben om te beslissen of ze nog eens op date willen?

Waar mannen vaak na een kwartier al weten of er nog een date in zit, of dat dit niet voor herhaling vatbaar is, duurt dat bij vrouwen ongeveer een uur. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik ook wel eens na 5 minuten al wist dat ik gillend weg wilde rennen.

verschillen tussen mannen en vrouwen

3. Mannen ook sneller zijn met seks?

Waar vrouwen het liefst ergens tussen de 1 en 3 maanden wachten voordat ze van bil gaan met hun nieuwe liefje, vinden mannen het al oké na 3 dates. Zouden hier ook de sekdates van Tinder in zijn meegenomen? 😉

4. Openingszinnen niet werken?

Zelf ben ik niet zo’n fan van openingszinnen, en met mij volgens mij veel vrouwen. Nog meer verschillen tussen mannen en vrouwen, want mannen zijn er volgens mij dol op. Maar wist je dat openingszinnen ook gewoon écht niet werken? Dat bleek uit onderzoek. 20% van de deelneemsters reageerde negatief op een openingszin, terwijl 70% positief reageerde als ze neutraal werd benaderd.

verschillen tussen mannen en vrouwen

5. De grootste afknappers op een date alleen over jezelf praten of over je ex praten zijn?

Ook hoog op het lijstje staat het veel te enthousiast zijn en te laat komen. Maar de grootste afknappers zijn toch wel mensen die alleen over zichzelf praten, of die overduidelijk nog niet over hun laatste relatie heen zijn.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.