Voor de tweede keer trouwen, alles wat je moet weten
Niet alle huwelijken zijn een eeuwig leven beschoren. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je het vertrouwen in de liefde en het huwelijk verliest. Maar voor de tweede keer trouwen is toch heel anders dan die eerste keer. Je hebt misschien jouw droomjurk al gedragen, het feest gegeven dat je wilde geven, of was juist heel ontevreden over je eerste trouwdag.
Als je voor de tweede keer trouwt zijn er een aantal andere stappen die je tegenkomt bij het plannen van je bruiloft dan die je de eerste keer tegenkwam. Wat dan? Lees gauw verder.
Hoe was je eerste trouwdag?
Misschien denk je niet graag terug aan je eerste trouwdag, maar bij het organiseren van je bruiloft ontkom je er bijna niet aan. Onbewust ga je de twee dagen toch met elkaar vergelijken. Het is verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten waar je destijds heel blij mee was, en waar je juist minder blij mee was. Zijn er dingen die je toen niet hebt gedaan, maar die je toch wel heel graag zou willen doen? Of zijn er juist dingen die zo geweldig waren tijdens je eerste trouwdag dat niets beter gaat zijn dan dat?
Is je partner ook al eens getrouwd?
Tenzij je heel erg jong getrouwd bent en vroeg gescheiden is de kans dat je iemand tegen het lijf loopt die óók al eens getrouwd is geweest groter dan je misschien verwacht. Als jouw partner ook al eens getrouwd is, dan kan hij/zij ook op een rijtje zetten wat goed beviel en wat er nog miste.
En bespreek natuurlijk ook vooral samen wat jullie wensen en eisen zijn. Maar ook of er dingen zijn die je liever niet bij je partner ziet, of bij de bruiloft ziet. Dat kan gaan van wensen in de trouwkleding, tot wat er gezegd wordt tijdens de ceremonie.
Naar de notaris als je voor de tweede keer gaat trouwen
Wanneer jij of je nieuwe partner al kinderen hebben uit een vorig huwelijk is het helemaal belangrijk om langs de notaris te gaan voor jullie huwelijk. Ondanks dat je tegenwoordig in beperkte gemeenschap van goederen trouwt, zijn er een aantal extra haken en ogen wanneer er kinderen in het spel zijn. Het is dan ook verstandig om een afspraak te maken bij een notaris en je goed in te laten lichten over de mogelijkheden.
Je weet beter wat je wilt
Wanneer je al eens getrouwd bent heb je de ervaring van het plannen, wat voor minder stress kan zorgen bij het plannen van je bruiloft. Bovendien weet je veel beter wat je bevalt en wat niet. Misschien viel de grote bruiloft die je had bij je eerste huwelijk zo tegen dat je liever een kleine bruiloft wilt. Of was het ijssculptuur van jullie samen tóch een beetje overdreven. Hoeft niet iedereen met een glas champagne ontvangen te worden of wil je écht geen openingsdans meer.
Een stukje van jouw verleden
Het voelt misschien een beetje gek om opnieuw tijd en aandacht te besteden aan je eerste trouwdag als je je voorbereid om voor de tweede keer te trouwen. Maar je eerste trouwdag hoort bij jouw verleden, en het is dan ook helemaal niet gek dat je hier toch even naar terugkijkt voor je verder gaat met de toekomst. Ook al is het (lang geleden) al afgesloten, door dit nieuwe huwelijk veranderen er toch weer een hoop dingen. Goede communicatie blijft altijd belangrijk, als je daar op let wordt je tweede huwelijk een knalfeest!