Voor het huwelijk - aanzoek, verloving tot vrijgezellenfeest | Loves2Love

Voor het huwelijk

Af en toe zie je ze lopen, van die stellen die 70, of 80 jaar oud zijn en nog steeds zielsgelukkig. Dat is niet alleen geluk, maar ook heel hard werken. Niet alleen voor het huwelijk, ook daarna. Het begint bij een nieuwe liefde, en een goede relatie. Bovendien is een romantisch aanzoek natuurlijk ook mooi meegenomen! Na het aanzoek komt er een hele hoop op je af en moet je aan een hoop denken. Gelukkig kun je een gedeelte ook uit handen geven aan bruidsmeisjes of aan je ceremoniemeester.

Liefde & Relaties

Vrijgezellenleven

Voor je klaar bent voor een nieuwe relatie is het soms fijn om even te genieten van je vrijgezellenleven. Uitgaan, met verschillende mannen op 1 avond zoenen (of iets anders – wink, wink). En met helemaal niemand rekening hoeven te houden. Dat zijn zeker voordelen van het vrijgezellenbestaan. Bovendien leer je enorm veel over jezelf en hoe je in het leven staat als je het een tijdje in je eentje moet zien te redden. En daarna is er nog genoeg tijd om met een partner te leven. Daar komt nog bij dat, als jij er niet klaar voor bent, er altijd een muur tussen jullie in blijft staan. Pas als jij die muur durft af te breken en je open durft te stellen ben je klaar voor een nieuwe relatie.


Een lange relatie

Als je net samen bent zijn er genoeg leuke dates te plannen, heb je altijd wat om over te praten en wil je elkaar gewoon heel graag beter leren kennen. Maar als je langere tijd samen bent kan er een beetje een sleur in komen. Je houdt absoluut van elkaar, maar vergeet soms even waarom jullie in het begin voor elkaar vielen, waarom hij de ware is voor jou. Of je voelt je juist enorm op je gemak bij hem en waardeert het dat jullie precies van elkaar weten wat de ander leuk, of juist niet leuk vindt. Elke relatie kent ups en downs en niet iedereen is elke dag zielsgelukkig, dat kan ook niet.

Het aanzoek

Het aanzoek zorgt vaak voor een hoop stress – zowel bij de man als de vrouw. Vaak komt alle druk bij het doen van een aanzoek te liggen bij de man. Gelukkig zijn er ook dames die zo stoer zijn om het heft in eigen handen te nemen. Wie het aanzoek ook doet, het is vaak toch wel even spannend of je partner wel ‘ja’ zal zeggen. Bovendien wil je er een bijzonder moment van maken en dat vereist best wel wat planning. Een beetje hulp bij het bedenken van een origineel en romantisch aanzoek is dan vaak ook wel welkom.

Niet alle aanzoeken gaan zoals gepland, maar pas echt vervelend is het als de bride-to-be het niet ziet zitten om te trouwen. Het is dan ook aan te raden om te zorgen dat je weet of je partner ja of nee zal zeggen. Voor je een uitgebreid aanzoek plant dus.

Ben je een aanzoek op een speciale feestdag aan het plannen? De feestdagen zijn nog steeds geliefd als moment voor een romantisch aanzoek. Zowel Kerstmis als Valentijnsdag worden vaak gebruikt voor een aanzoek. Bedenk voor jezelf of je het huwelijksaanzoek wil doen wanneer jullie met zijn tweeën zijn of met bijvoorbeeld de familie erbij.

Verloving

Het moment na het aanzoek, waarin jullie als enige twee op de wereld weten dat jullie met elkaar gaan trouwen, is heel intiem. Het ene stel kiest ervoor om hun verloving meteen bekend te maken aan familie (en eventueel ook al aan vrienden). Het andere wil nog even genieten van het moment.

Dat bekend maken van de verloving kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om (bij mensen die dichtbij jullie staan) langs te gaan, te bellen of het te delen door middel van een save the date (als je al een datum hebt geprikt). Daarnaast maken veel mensen gebruik van social media en zou je hier ook jullie kunnen aankondigen.

Het maakt niet uit hoeveel bruiloften je hebt meegemaakt. Als je zelf verloofd bent gebeuren er toch dingen die je niet verwacht had. Simpelweg omdat je er nooit bij stil hebt gestaan, of omdat er over sommige dingen gewoon nooit gepraat wordt.


Vrijgezellenfeest


De 1 houdt ervan, de ander ziet het echt niet zitten. Het vrijgezellenfeest laat vaak heel wat stof opwaaien. De bride-to-be moet vaak rare en soms gênante opdrachten uitvoeren. Zoals het kussen van 10 vreemde mannen, of het verzamelen van 20 sokken. Deze ‘wilde’ vrijgezellenfeesten zorgen er soms voor dat er bruiden zijn die het feest graag overslaan.

Natuurlijk kan een vrijgezellenfeest ook heel anders vormgegeven worden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een high wine, of andere leuke bezigheid. Het belangrijkste hierbij is dat er gekeken wordt naar wat de bruid wil. Het is tenslotte háár feestje.
Het feest wordt vaak georganiseerd door een bruidsmeisje, vriendin of door de ceremoniemeester. Deze hebben misschien ook niet altijd even veel ervaring met het organiseren van een vrijgezellenfeest, dus een checklist kan dan heel erg handig zijn.


Close