Jezelf voorbereiden op een aanzoek tijdens de feestdagen doe je zo

Voel jij een aanzoek tijdens de feestdagen aankomen? Misschien heeft hij naar je mening gevraagd over een ring die jullie zagen bij de juwelier of heeft hij gewoon ronduit gezegd dat een aanzoek er wel aan zit te komen. Help, stress! Want hoe bereid jij je nou het beste voor op een aanzoek tijdens de feestdagen?

Stel elkaar vast wat vragen die niet kunnen wachten

Voor je gaat trouwen is het goed om te kijken of jullie dezelfde toekomstvisie hebben. Welke vragen heb jij je partner nog niet gesteld, maar zijn wel belangrijk voor jullie leven samen? Denk bijvoorbeeld aan jullie visie op kinderen. Wil jij een groot gezin, maar ziet hij een huilende baby echt niet zitten? Dat zijn dingen die je voor jullie je vastleggen wel graag wilt weten.

Natuurlijk hoef je niet met deze vragen te wachten tot het aanzoek tijdens de feestdagen. Maar het komende aanzoek is wel een mooi moment om hier nog eens bij stil te staan en er extra aandacht aan te besteden.

Laat de spanning niet te hoog oplopen

Het kan enorm spannend zijn als je weet dat je partner je binnenkort dé vraag gaat stellen. Maar laat die spanning je niet gek maken. Ik zal eerlijk opbiechten dat ik ook wel eens gedacht heb dat mijn wederhelft de vraag ging stellen, en wat was het een teleurstelling dat het toen niet gebeurde. Nu ben ik nog steeds aan het wachten op een aanzoek, maar dat is weer een ander verhaal.

aanzoek tijdens de feestdagen

Jouw partner is waarschijnlijk ook erg zenuwachtig en wil het aanzoek perfect uitvoeren. Ook bij je partner is er dus spanning. Samen kan dat botsen, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Verwacht je een aanzoek tijdens de feestdagen? Laat dan de spanning in de dagen voorafgaand niet te veel oplopen. Wachten is moeilijk, dat weet ik. Maar het is het waard!

Geef je partner ruimte

Alhoewel het belangrijk is om een niet te druk schema te hebben rond het verwachte aanzoek (stel je voor dat hij je wilt vragen maar jij al gaat shoppen met een vriendin!), is het ook goed om je partner wat ruimte te geven. Jij kent je partner het beste, en voor sommige mensen werkt het goed om ze direct aan te spreken op het komende aanzoek. Maar in veel gevallen zorgt dat ervoor dat je partner zich terugtrekt, nerveus voelt en het misschien wel uitstelt.

Geniet van het moment

De spanning van het komende aanzoek tijdens de feestdagen is naast spannend ook ontzettend leuk. Je weet dat je partner je gaat vragen en dat hij er waarschijnlijk net zo zenuwachtig voor is als jij dat bent. Geniet van de momenten voor het aanzoek en geniet natuurlijk ook van het aanzoek zelf. Het klinkt cliché, maar de tijd vliegt echt. Voor je het weet is jullie verloving voorbij en zijn jullie een getrouwd paar. Geniet van alle momenten!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.