Vriendlief aan het woord: Ik ben trots dat ze dit heeft bereikt

Als je al wat langer meeleest op dit blog weet je dat ik een open boek ben. Zowel in real life als op mijn blog weten jullie precies wat er in mij omgaat. En dat vind ik helemaal niet erg, het levert zelfs wel grappige situaties op. Als ik vrienden spreek begint het gesprek regelmatig met ‘Ik las op je blog..’

Dat is voor mij nog steeds verwonderlijk, want er zijn dus echt mensen die al mijn rare hersenspinsels lezen! Hartstikke leuk natuurlijk. Maar dan komt vriendlief om de hoek, die ook vragen krijgt over mijn blog. Zo schreef ik eerder al het artikel Gaan we trouwen? Staat hij in zijn ondergoed in de keuken? waarin ik wat dingen ophelderde. Want één ding mag duidelijk zijn, vriendlief heeft moeite met druk van buitenaf en wordt dan een beetje obstinaat.

vriendlief aan het woord

Een vriendin die blogt over trouwen, relaties en liefde laat bij hem dan ook de haren in zijn nek overeind staan (als ‘ie haren zou hebben). En volgens mij zou hij dan ook het liefst voor elke blog over trouwen een jaar langer wachten voordat hij beslist of hij überhaupt wel wil trouwen. Maar, omdat ik niet in zijn hoofd kan kijken en jullie vast net zo nieuwsgierig zijn naar zijn mening over dit blog, besloot ik hem een aantal vragen te stellen.

Moet dat?

Toen ik het idee opperde om vriendlief aan het woord te laten op mijn blog was zijn eerste reactie: ‘Moet dat?’ Dus legde ik snel uit dat ik het artikel wel zelf zou schrijven en dat hij het eerst nog mocht doorlezen voor het online ging, zodat het écht is wat hij vindt en niet wat ik wil dat hij vindt. Want iedereen weet wat ik wil dat hij vindt 😉 .

Over het bloggen

Natuurlijk was mijn eerste vraag wat vriendlief van het bloggen vindt. Ik besteed namelijk heel wat uurtjes aan dit blog. Gelukkig heeft mijn partner zelf ook een drukke hobby: draaien. Hij vindt het dan ook alleen maar leuk dat ik ook iets heb gevonden waar ik zoveel passie voor heb. Ik deel met enige regelmaat mijn bezoekersaantallen met hem. Vooral op dagen dat ze extreem hard gaan komt het wel eens voor dat ik hem bijna elk uur op de hoogte houdt (Oh, ik heb nu alweer zoveel meer bezoekers gehad dan een uur geleden!). Ik vroeg hem wat hij daarvan vindt, want hij reageert meestal redelijk koel op mijn hysterische berichten.

vriendlief aan het woord

Vriendlief geeft zelf aan dat hij ook gewoon een koele kikker is, maar dat hij ook niet helemaal begrijpt wat ik bedoel als ik mijn bezoekersaantallen deel. Snap ik, want het duurde ook even voor ik zelf het verschil begreep tussen unieke bezoekers, views, enz.

Wat zou jij dan op mijn blog willen lezen?

Mijn wederhelft kijkt regelmatig naar vlogs, maar lezen is niet zo zijn ding. Hij leest dan ook niet alle berichten op mijn pagina. Des te leuker is het voor mij als hij een bericht wél leest. Soms krijg ik een berichtje van hem waarin verwezen wordt naar een artikel dat ik geschreven heb. Super gaaf vind ik dat!

Het gekste wat vrienden hem hebben gevraagd is of hij in zijn ondergoed in de keuken stond, want dan zouden ze voorlopig niet meer langs ons huis fietsen/rijden. En zo af en toe krijgt hij een opmerking als er wat aparts online komt.

Over relaties en trouwen

Als blogger deel je veel sneller persoonlijke zaken. Mensen weten heel veel van mij, en dus ook over mijn relatie. Ik was dan ook benieuwd of vriendlief vond dat ik te veel persoonlijke dingen deel. Gelukkig valt het mee, maar, zegt hij, hij leest dan ook niet alles.

En dan natuurlijk dé vraag. Voelt hij de druk om te trouwen toenemen, nu ik zo vaak schrijf over alles wat met trouwen te maken heeft? Mijn vent laat zich niet zo snel intimideren en voelt niet de druk om sneller te gaan trouwen. Voor hem hoeft dat hele ‘trouwen’ ook niet zo. Hij vindt het een ouderwetse gedachte dat je door te gaan trouwen aangeeft dat je van elkaar houdt. Hij weet dat ik wel heel graag wil trouwen, dus wie weet trekt dat hem ooit over de streep (wist je trouwens dat 40% van de mannen in Nederland alleen maar trouwt omdat zijn partner dat graag wilt?).

Conclusie

Vriendlief vindt het bloggen allemaal veel minder erg dan ik van tevoren verwachtte. Hij is trots op mij dat ik dit heb weten te bereiken, en ik ben trots op hem omdat hij me overal in steunt. Wie weet krijg ik hem wel zo ver om hier een vaste rubriek van te maken ‘Vriendlief aan het woord’. Ik ben er bang voor 😉

 

 

4 gedachten over “Vriendlief aan het woord: Ik ben trots dat ze dit heeft bereikt

  1. Leuk! En lief dat je vrien zo trots op je is ?. Die van mij vindt het allemaal ook prima, hoewel hij soms stiekem wel eens met zijn ogen rolt (alweeeeer?). Maar hij weet waarom ik het doe en dat het belangrijk voor me is, en dat ik m’n passie heb gevonden issie al lang blij mee!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.