Vrijgezellenfeest organiseren: doe een workshop glasblazen in Leerdam!

Ben jij opgezadeld met de schone taak om een leuk vrijgezellenfeest te organiseren? Dat kan best een uitdaging zijn, met alle verschillende wensen en eisen van het vaak gemêleerde gezelschap. Misschien dacht je er niet meteen aan, maar een workshop glasblazen is een hele leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest. Bijvoorbeeld bij de glasblazerij in Leerdam.

Lees ook: De hangover kit: handig cadeau voor na het vrijgezellenfeest

workshop glasblazen

Een activiteit bedenken

Het organiseren van een vrijgezellenfeest kan veel tijd kosten, maar je krijgt er wel een enorm leuke dag voor terug. Samen met de vriendinnen van de bruid die ook uitgenodigd zijn volgt vaak een brainstorm over de activiteiten die mogelijk zijn. Bijvoorbeeld via een WhatsApp groep, of door een avondje samen drankjes doen.

Ben jij degene die het vrijgezellenfeest gaat organiseren? Bedenk je dan wel of je iedereen mee wilt laten denken, of hen wilt laten kiezen uit verschillende opties. Laat je iedereen meedenken, dan heb je kans dat er te veel verschillende ideeën komen. Heb je zelf echter geen flauw idee van de activiteiten die mogelijk zijn, dan is het juist slim om de rest mee te laten denken.

workshop glasblazen

Kan iedereen deelnemen?

Bedenk bij het plannen van het feest ook of iedereen deel kan nemen aan de door jou gekozen activiteit. Glasblazen is geen lichte activiteit, maar bij de workshop glasblazen word je geholpen door een ervaren glasblazer. Zelfs ik kon deelnemen, terwijl ik bij veel activiteiten moet afhaken vanwege mijn whiplash.

Workshop glasblazen

Ik had het nog nooit gedaan, een workshop glasblazen. Maar ik was wel ontzettend nieuwsgierig naar hoe dat ging. Toen ik een bericht voorbij zag komen van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam greep ik dan ook mijn kans. Een middagje glasblazen, dat wilde ik wel!

Bij de glasblazerij in Leerdam kun je terecht voor workshops, maar ook voor demonstraties. Terwijl wij onze workshop doen zijn er ook glasblazers bezig met een groter en moeilijker werkstuk. Terwijl ik wacht op mijn beurt om een glazen bol te blazen kijk ik naar de andere glasblazers.

workshop glasblazen

Wat kun je allemaal maken?

Wij gaan een glazen bol maken, die door middel van een oogje opgehangen kan worden. Maar van de glasblazer hoor ik dat er ook workshops zijn in het blazen van bijvoorbeeld bloemblaadjes. Er zijn dus verschillende mogelijkheden, en het is de moeite waard om even te informeren bij de glasblazerij naar de mogelijkheden.

Als ik aan de beurt ben geef ik meteen even aan dat ik wat nekklachten heb en dus misschien wat meer hulp nodig heb. De dame houdt de hele tijd rekening met me en vraagt om de zoveel tijd of het nog wel gaat, ontzettend lief. Met haar hulp lukt het me om een prachtige bol te blazen, die als hij af is eerst nog de afkoeloven in moet. Jammer, want ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Na je workshop heerlijk eten

De glasblazerij zit bij de haven van Leerdam, op een machtig mooie locatie dus. Daar aan de haven kun je ook heerlijk eten bij Kiky Kookt. Ze hebben goede broodjes en 2x per week kun je daar ‘s avonds mee eten. Wat de pot schaft dus. Een ontzettend leuk concept en zeker de moeite waard om ook te proberen als je toch in Leerdam bent.

workshop glasblazen

Ook een bezoekje aan het Nationaal Glasmuseum

Als je nog niet uitgekeken bent kun je ook nog een bezoekje brengen aan het Nationaal Glasmuseum. Het museum is redelijk dichtbij de glasblazerij te vinden en gebouwd in 2 oude woonhuizen die met elkaar verbonden zijn. Op dit moment vindt er een tentoonstelling ‘Art Deco Glas’ plaats, die heel bijzonder is en de moeite waard om eens naar te kijken!

4 gedachten over “Vrijgezellenfeest organiseren: doe een workshop glasblazen in Leerdam!

  1. Hoi Anne, dat is nog eens een unieke workshop 🙂 Lijkt me wel behoorlijk zwaar om te doen. Ik zie ook een tribune met mensen zitten op één van de foto’s, moesten die ook allemaal blazen of zou je dit ook privé kunnen doen?

    1. Hi Hetty, het was inderdaad zwaar! De tribune was publiek, zij hoefden niet allemaal zelf te blazen. Er waren op dat moment ook professionele glasblazers aan het werk en je kon een kaartje kopen om te kijken hoe zij werken. Ik vermoed dat het ook mogelijk is om privé een workshop te doen, maar dit weet ik niet 100% zeker.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.