How to: een vrijgezellenfeest organiseren (+ vrijgezellenfeest checklist)

Hoera, je beste vriendinnetje gaat trouwen en jij bent aangewezen of hebt zelf de kans gepakt om haar vrijgezellenfeest te organiseren. Super tof, maar hoe zorg je dat het precies wordt wat de bride to be verwacht, en iedereen tevreden is? Een vrijgezellenfeest organiseren kan veel tijd en energie kosten, maar met deze tips lukt het vast.

Lees ook: ‘Moet’ een vrijgezellenfeest? De voors en tegens

Wat is een vrijgezellenfeest?

Iedereen kent het principe vrijgezellenfeest wel; een feest voor de bride (of groom) to be, om het einde van het single zijn te vieren. Een beetje raar, want je bent misschien al wel jaren samen met je partner. En dus helemaal geen vrijgezel. Maar een feestje is natuurlijk altijd leuk. Vrijgezellenfeesten gaan er soms heftig aan toe, met strippers, veel drank en rare opdrachten voor de bruid. Zorg ervoor dat je de bruid altijd vraagt naar haar wensen, want het is háár vrijgezellenfeest.

vrijgezellenfeest organiseren

Wie wordt er uitgenodigd?

Jij hebt de handschoen opgepakt om het vrijgezellenfeest te organiseren, super tof! Dat betekent dat jij de uitnodiging naar de vriendinnen van de bruid rond gaat sturen. Maar wie mag er dan allemaal uitgenodigd worden? Check even bij de bruidegom wie er zéker uitgenodigd moet worden, zodat je niet per ongeluk een belangrijk persoon mist. Vraag meteen de e-mailadressen en telefoonnummers, voor zover je deze nog niet had.

Een datum kiezen

Misschien wel 1 van de lastigste dingen is het kiezen van een datum. Je wilt niet dat de bruid op haar trouwdag een enorme kater heeft, of zich verslaapt omdat de avond ervoor nogal heftig was. Plan het vrijgezellenfeest dus niet de dag voor de bruiloft, maar een paar weken daarvoor. Een vrijgezellenfeest organiseren betekent dat je rekening moet houden met veel verschillende agenda’s. Het kan lastig zijn om een dag te vinden, leg de datum daarom ruim op tijd vast.

Budget vastleggen

Traditioneel betaalt de bruid niet voor haar eigen vrijgezellenfeest. Haar kosten worden verdeeld over de andere deelnemers. De kosten van een vrijgezellenfeest variëren vaak. Het hangt af van het aantal activiteiten dat jullie willen doen en welke activiteiten dat zijn. Het is verstandig om met de groep die meegaat te bespreken wat zij verwachten uit te geven, zodat er geen problemen over de kosten ontstaan.

Onderlinge onenigheid

Regelmatig ontstaat er onenigheid onder de deelnemers van het vrijgezellenfeest. Vanwege de prijs, datum of om wat voor reden dan ook. Zorg altijd dat deze onenigheid niet bij de bruid terecht komt. Het is aan jou, als organisator, om de ruzie te sussen en te denken in oplossingen.

Outfits voor het vrijgezellenfeest

Om duidelijk te maken dat het om een vrijgezellenfeest gaat dragen de bruid en haar vriendinnen vaak rare outfits gedurende de dag. Een sjerp, rare hoofdtooien of een t-shirt dat duidelijk maakt dat het om een vrijgezellenfeest gaat. Bij deze outfits geldt wel: controleer of de bruid dit wel leuk vindt. Je wilt niet dat ze met een lang gezicht rondloopt op haar eigen vrijgezellenfeest. Of erger nog: niet meegaat!

Vrijgezellenfeest organiseren? De checklist

Wanneer begin je met het organiseren van het vrijgezellenfeest? En wat mag je echt niet vergeten? Dat vind je allemaal terug in de vrijgezellenfeest checklist.

vrijgezellenfeest organiseren

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.