Deze vrouwen droegen de trouwjurk van hun (overgroot)moeder
Je ziet het nog wel eens, een vrouw die de trouwjurk van haar moeder draagt. Vaak moet de jurk een beetje worden aangepast, je hebt misschien niet precies dezelfde maat als je moeder. Of de jurk is zo hopeloos ouderwets, verkleurd, of kapot waardoor de jurk vermaakt moet worden. Vaak blijft er dan een (groot) gedeelte behouden, maar wordt de jurk wel volledig naar jouw smaak gemaakt.
Het blijft dan een emotioneel iets, omdat je de jurk van je moeder draagt. Maar wel echt joúw trouwjurk.
Kan je je moeders trouwjurk dragen?
De ene stof is er gevoeliger voor dan de andere, en het is heel goed mogelijk dat je moeders jurk verkleurd is. Het kan dan erg lastig zijn om de jurk weer wit te krijgen. Misschien kan je de jurk van je moeder niet dragen op de manier zoals hij is, maar kun je wel gedeeltes bewaren en verwerken in een nieuwe jurk.
Heeft de jurk van je moeder bijvoorbeeld een rok die eigenlijk net te kort is? Dan zou je die stof kunnen gebruiken voor het lijfje en nieuwe stof voor de rok.
Bedenk van tevoren goed wat je wilt
Wil jij in de trouwjurk van je moeder trouwen? Bedenk dan alvast goed wat je wilt. Voor een coupeuse kan het handig zijn om alvast een schetsje te hebben van wat jij in gedachten hebt. Zo weet je zeker dat jullie op één lijn zitten.
Weet je niet zo goed wat je wilt, maar wel dat je er de jurk van je moeder in wilt laten verwerken? Dan kun je ook aankloppen bij een ontwerper. Deze heeft vaak een goede visie en kan met je meedenken over de mogelijkheden en wat goed bij jou staat.
Niet altijd goedkoper!
Wil jij je moeders trouwjurk dragen omdat het ook gewoon een hele hoop in de kosten scheelt? Dat is niet altijd het geval. Als er veel aan de jurk vermaakt moet worden kun je zelfs duurder uit zijn dan bij het kopen van een nieuwe jurk. Maar vanwege de emotionele waarde kan het dat zeker waard zijn!