Wanneer trouwen? Signalen dat jij er klaar voor bent

Trouwen is niet iets waar je lichtzinnig voor kiest, maar wanneer kies je er dan voor om te trouwen? Die vraag kan op verschillende manieren worden beantwoord. Denk je bijvoorbeeld aan een leeftijd waarop je wilt trouwen of een fase in je leven waarin je wilt trouwen? Of misschien wil jij zeker weten dat diegene voor jou de juiste persoon is. Wat jou de vraag ‘wanneer trouwen’ ook laat stellen, het is goed dat je hierover nadenkt. Er zijn verschillende signalen waar je op kunt letten die aangeven dat jij er klaar voor bent.

Lees ook: Even voorstellen: Gastblogger Jolien

1. Je ziet een toekomst samen

Het is fijn als jullie het nu leuk hebben samen, maar denk je dat jullie over 50 jaar nog steeds gelukkig kunnen zijn? Binnen een relatie is het heel normaal om je wel eens aan elkaar te ergeren. Als je nu echter al dingen hebt waar je niet overheen kunt stappen, bedenk je dan of je daar de rest van je leven mee om kunt gaan.

wanneer trouwen

2. Je hebt geen twijfels over jullie als koppel

Ook hier geldt, het is normaal om een beetje koudwatervrees te hebben. Het is een enorme stap om voor de rest van je leven voor 1 persoon te kiezen. Stel je voor: nog maar met 1 persoon seks hebben, altijd naast dezelfde persoon wakker worden en in goede én slechte tijden voor elkaar kiezen. Ben je daartoe bereid, dan is dat zeker een signaal dat je klaar bent om te trouwen.

3. Je kunt het soms oneens met elkaar zijn

Je kunt het nou eenmaal niet altijd met elkaar eens zijn. En hoe hard je het ook probeert, soms krijg je de ander niet van jouw mening overtuigd. Is dat per definitie slecht? Nee, dat hangt af van hoe jij er mee omgaat. Kunnen jullie accepteren dat je allebei een andere mening hebt? Dan hebben jullie een sterkte relatie.

wanneer trouwen

4. Jullie kennen elkaars verwachtingen

Wil jij kinderen en hij niet? Of misschien is het juist wel andersom. Wil jij over 10 jaar naar het buitenland verhuizen, maar kan je partner het idee om ver weg van familie en vrienden te zijn niet aan? Voordat je gaat trouwen is het belangrijk om dit soort zaken te bespreken. Als jullie niet dezelfde verwachtingen hebben in het leven, of bereid zijn om elkaar hierin tegemoet te komen, dan wordt het lastig om bij elkaar te blijven.

Ben je er klaar voor?

Of je klaar bent voor het huwelijk is iets wat alleen jij kan beantwoorden. ‘Wanneer trouwen?’ Is dan ook een vraag die voor iedereen anders te beantwoorden is. Er zijn stellen die binnen een jaar al besluiten dat zij er klaar voor zijn, er zijn ook stellen die nooit trouwen. Beide is goed, zolang jij er zelf maar gelukkig mee bent.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.