Wat doe je bij regen op je bruiloft?

In ons koude kikkerlandje heb je op alle dagen van het jaar kans op een stevig buitje. Dus ook als je midden in de zomer trouwt, geeft dat geen garantie op mooi weer. Maar met deze tips ben jij goed voorbereid op regen op je bruiloft!

Lees ook: 5 tips voor het perfecte bruidskapsel

Kies een goede locatie

Het lijkt mij fantastisch om buiten te trouwen, maar met de kans op regen is het wel erg belangrijk om een goede back-up te hebben. Bij sommige locaties heb je de mogelijkheid om buiten te trouwen, en om bij slecht weer dan tóch naar binnen te verhuizen. Bespreek dit van tevoren goed met je locatie en kijk wat de opties zijn.

Wil je het risico helemaal niet nemen? Dan kun je ook gewoon voor een binnenlocatie gaan. Weer of geen weer, dan zit je altijd droog. Is buiten trouwen voor jou eigenlijk wel heel belangrijk? Dan kun je ook overwegen om de boel aan te kleden met een grote feesttent. Denk dan ook aan bijvoorbeeld terrasverwarming of dekentjes, voor het geval het kouder is.

regen op je bruiloft

Stoere fotoshoot

Veel paren hopen op in ieder geval droog weer tijdens de fotoshoot. Maar ook met regen op je bruiloft kun je een prachtige fotoshoot doen, met een beetje voorbereiding. Neem bijvoorbeeld mooie paraplu’s mee die passen binnen de stijl van je bruiloft, of ga voor een leuk stel regenlaarzen onder je jurk. Ook kan de fotograaf de plassen water die er liggen leuk gebruiken in de foto’s. Denk aan het gebruiken van de weerspiegeling van een plas water, of het speels elkaar in de plas water proberen te duwen.

Die paraplu van de fotoshoot kun je trouwens ook goed gebruiken bij de aankomst bij de locatie. Zo blijft je haar perfect zitten en wordt je kleding niet nat. Denk eventueel ook aan paraplu’s voor je gasten, die kun je kopen maar ook huren.

Regen op je bruiloft brengt geluk

Veel mensen zien regen op hun bruiloft als een groot minpunt, maar in sommige landen en geloven brengt het juist geluk. In Italië zeggen ze: hoe natter de bruid, hoe gelukkiger de bruid en ook het Hindoeïsme gaat ervan uit dat regen geluk brengt.

Back-up plan

Vanaf een week tot enkele dagen voor je bruiloft weet je pas zeker wat het weer gaat doen. Ziet het ernaar uit dat je niet ontkomt aan de regen? Breng dan je gasten op de hoogte en vraag hen om een extra setje kleding mee te nemen. Als je dan toch buiten trouwt kunnen gasten zich in ieder geval even omkleden. Of als jullie een hele leuke fotoshoot hebben bedacht waardoor gasten kletsnat worden.

regen op je bruiloft

Zorg zelf voor een grote stapel handdoeken, zodat gasten die geen extra setje kleding bij zich hebben zich in ieder geval kunnen afdrogen. Eventueel kun je ook nog proberen contact op te nemen met de locatie om te kijken of zij bijvoorbeeld een tent kunnen regelen, of dat je deze zelf moet proberen te regelen.

Laat je humeur niet verpesten

Ook al zit er waarschijnlijk niemand te wachten op regen op haar bruiloft, laat je humeur er niet door verpesten. Met bovenstaande tips kun je er alsnog je mooiste dag ooit van maken. En wil je echt heel graag foto’s met mooi weer? Een goede reden om je trouwkleding nog eens aan te trekken en erop uit te gaan om opnieuw foto’s te maken!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.