Wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt?

Na lang zoeken op Pinterest, rondvragen in je omgeving en kijken naar andere bruidjes weet je eindelijk wat je wilt qua haar en make up op jouw trouwdag. Als het tijd is voor je proef make up en haar ben je super enthousiast. Als je later die dag ook nog je jurk gaat passen (denk eraan om het juiste ondergoed te dragen!) zie je precies hoe jij eruit gaat zien op je trouwdag! Maar wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt?

Wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt

Maak het bespreekbaar

Als de styliste je vraagt wat je ervan vindt, wees dan eerlijk. Maar natuurlijk wel op een beschaafde manier. Roep geen dingen die je eigenlijk niet meent omdat je zo teleurgesteld bent. Geef aan dat het niet helemaal is wat je verwachtte, en dat je eigenlijk niet zeker weet of dit is wat je wilt op je trouwdag.

Lees ook: 5 tips voor het perfecte bruidskapsel

Tweede proef

Daarna kun je de mogelijkheden bespreken tot een tweede proef. Hierbij zijn wel een paar dingen belangrijk. Je hebt waarschijnlijk afspraken gemaakt over de kosten voor de proef, maar is hier ook de optie tot een tweede proef bij opgenomen? Misschien verwacht je visagiste/haarstyliste wel dat je voor de tweede proef ook betaalt, zorg dat je dit van tevoren duidelijk afspreekt. Er kunnen dan later geen irritaties ontstaan.

Wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt?
Fotocredits: Eddie van Loon van Yes We Do Bruidsfotografie

Wel of niet betalen

Of je wilt betalen voor de tweede proef is ook afhankelijk van het eerste resultaat. Is het kapsel of de make up gewoon niet wat jij ervan verwacht had, maar zit het wel netjes? Dan kan, afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn, er geld worden gevraagd voor een tweede proef.

Is jouw make up of haar echter gewoon niet goed gedaan, dan wordt het een ander verhaal. Natuurlijk is het moeilijk om hier een grens in te trekken. Wanneer is iets slecht? Als jouw haar na je proefkapsel snel uitzakt, kan dat komen door de producten, maar ook door jouw type haar. Of omdat je misschien die dag je haar hebt gewassen met conditioner. Daarom is het belangrijk om ook hier in gesprek te blijven met de visagiste en haarstyliste. Een vriendelijk mens krijgt vaak meer gedaan.

Geen vertrouwen meer

Het is ook mogelijk dat je proef je zo slecht beviel dat je alle vertrouwen kwijt bent in je haarstyliste of visagiste. Dat is heel erg jammer, maar de juiste keuze is dan toch echt om een nieuwe visagiste of haarstyliste te zoeken. Dit brengt vaak wel extra kosten met zich mee, omdat je hier dan weer zult moeten betalen voor de proef. Om te voorkomen dat je teleurgesteld raakt, kun je deze tips ter harte nemen:

Wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt

Controleer de ervaringen

Zie jij een visagiste die jij wel wilt inschakelen? Kijk dan eerst even op Google wat mensen over haar zeggen. Staan er veel negatieve ervaringen, dan kun je misschien beter niet de gok nemen. Kun je op internet niet zo veel vinden? Vraag het dan aan andere bruidjes, bijvoorbeeld in een Facebookgroep over trouwen.

Voorbeelden van dit soort Facebookgroepen zijn:

De bruidjes in deze groepen komen uit zowel Nederland als België en kunnen je precies vertellen met wie zij positieve of negatieve ervaringen hebben gehad.

Volg je onderbuikgevoel

De laatste tip die ik je wil meegeven is dat je je onderbuikgevoel moet volgen. Heb jij vanaf het begin al een slecht gevoel bij iemand, maar zijn de recensies juist heel goed? Kies dan toch niet voor deze persoon. Er is vast een reden waarom jij er een slecht gevoel bij hebt.

Heb jij nog tips bij het kiezen van een haarstyliste of visagiste? Ik hoor ze graag!

Een gedachte over “Wat kun je doen als je proefkapsel of make up tegenvalt?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.