Wat zou ik doen als ik geen blog had?

Jarenlang heb ik al een eigen blog. De ene keer deed ik daar wat meer mee dan de andere keer, maar toch werd ik steeds terug getrokken naar mijn stukje internet. En dat liet me nadenken over de vraag wat ik zou doen als ik geen blog had?

Dagelijks bloggen

Al bijna 2 jaar lang ben ik elke dag bezig met Loves 2 Love. Iets wat begon als een hobby werd steeds serieuzer. Bijna het hele eerste jaar schreef ik élke dag een artikel. Een, zo bleek, onmogelijke opgave toen ik weer een baan kreeg. Omdat betaald werk toch even iets belangrijker is dan onbetaald artikelen schrijven besloot ik terug te zakken naar 4 artikelen per week, en dat doe ik nu nog steeds.

Natuurlijk komt daar achter de schermen nog een hele hoop extra werk bij kijken. Zo heb ik in het afgelopen jaar mijn eigen logo ontworpen, leerde ik steeds beter hoe ik verschillende social media kanalen kan inzetten om verkeer naar mijn blog te trekken en heb ik een paar keer mijn blog moeten redden (van al dan niet zelfgemaakte fouten) door het terugzetten van een backup of het aanpassen van code.

Heel veel tijd

Er gaat dus enorm veel tijd zitten in het bloggen en er is eigenlijk geen moment waarbij ik niet mijn laptop open klap om nog even een artikel te tikken, aan de SEO te werken of om nieuwe artikelen te delen via social media. Mijn familie en directe omgeving kijkt niet meer op van de hutkoffer die ik meesleep als we een weekendje weg gaan, omdat mijn laptop en ander blog toebehoren mee moet. Samen eten? Nee, ik moet eerst even mijn blogpromotie doen, daarna heb ik tijd.

wat zou ik doen als ik geen blog had?

Om nog maar niet te spreken van het vooruit werken voor een vakantie. Toen vriendlief en ik afgelopen zomer 2 weken naar Aruba gingen heb ik voor 3 weken vooruit gewerkt, zodat ik écht kon relaxen. En zelfs toen gingen dingen als de blogpromotie gewoon door.

Wat zou ik doen als ik geen blog had?

Begrijp me niet verkeerd, ik kies hier zelf voor en vind het dus ook absoluut niet erg om tijd in mijn blog te steken. Maar van de week startte ik mijn laptop op en dacht ineens: ‘Wat zou ik doen als ik géén blog had?’

Dan zou ik weer vaker gaan breien, misschien wel meer sporten en zou mijn huis absoluut meer opgeruimd zijn (of misschien eigenlijk ook wel niet). Maar naast alles waar ik dan weer tijd voor zou hebben zou ik waarschijnlijk ook vaker gewoon op de bank gaan liggen en niets doen. Zinloze spelletjes spelen op mijn telefoon of computer. En ik zou waarschijnlijk weer meer boeken lezen.

Tijd nuttig besteden

Ik ben er aan gewend geraakt om mijn tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Daarbij plan ik absoluut wel momenten in om tot rust te komen, maar ook momenten om op te knallen. Gelukkig accepteert mijn omgeving mij en mijn blog volledig en staan ze altijd achter mij. Naast nadelen heeft het bloggen trouwens ook een hoop voordelen opgeleverd. Ik kan goed omgaan met tijdsdruk, weet veel van onderwerpen die ik ook dagelijks nodig heb op mijn werk en ik heb een hele hoop ontzettend leuke mensen leren kennen. Dat bloggen, daar stop ik voorlopig dus ook nog niet mee!

4 gedachten over “Wat zou ik doen als ik geen blog had?

  1. Haha, hier dacht ik toevallig laatst ook aan. Wat zou ik doen als ik geen blog had? Nou, meer lezen, socialer zijn richting mijn vriend, vaker Netflix aanzetten, me meer focussen op freelance-opdrachten. Maar ook: dan zou ik minder schrijven, geen nieuwe mensen hebben ontmoet en niet elke dag met veel plezier nieuwe blogs lezen!

    1. Heel mooi omschreven! Alles heeft altijd voor- en nadelen. Ik zou toch echt niet willen stoppen met bloggen. Ik vind het zo leuk om dingen van me af te schrijven, en ook om verhalen van anderen te lezen 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.