Met deze wedding hacks blijf je binnen budget!

Het lijkt wel alsof alles ineens duurder is wanneer er het label ‘bruiloft’ aan hangt. En dat is lastig als je een budget voor jullie bruiloft hebt opgesteld. Helemaal als dat budget niet zo heel ruim is. Maar met deze handige wedding hacks zorg jij dat je binnen je budget blijft.

Wedding hacks voor jouw bruiloft

Houdt er rekening mee dat sommige benoemde wedding hacks bestaan uit opties die voor jou misschien niet mogelijk zijn. Zoals het kiezen van een datum buiten het trouwseizoen (wat lastig wordt als jullie datum al vast staat) of het huren van een trouwjurk, terwijl je jouw trouwjurk al uitgekozen hebt. Bekijk welke hacks jij kunt gebruiken en pas ze toe.

wedding hacks

Locatie hacks

Wist je dat het goedkoper kan zijn om een locatie te huren wanneer het geen trouwseizoen is? Dat betekent dat je tussen oktober en maart vaak voor minder geld een locatie kunt scoren. En een winterse bruiloft hoeft echt niet minder gaaf te zijn! Ook is de locatie vaak duurder in een weekend dan doordeweeks. Logisch, want in het weekend hoeven jouw gasten geen vrij te regelen van hun werk. Zijn jouw gasten wel bereid om een dagje vrij te nemen of wil je niet tot heel laat door feesten? Dan is het de overweging waard om een doordeweekse dag te boeken.

De trouwjurk

Een grote kostenpost is vaak de trouwjurk. En alhoewel ik helemaal vóór een mooie jurk ben vind ik het wel erg veel geld voor een jurk die je maar 1 dag draagt. Maar mooie trouwjurken hoeven niet duur te zijn (je kunt zelfs mooie jurken scoren ónder 500 euro). Je kunt een jurk huren, of als je toch een eigen jurk wilt, een outlet bezoeken. Je jurk verkopen na jullie grote dag brengt meestal niet heel veel op, maar dit is ook nog een optie.

Doe veel zelf

Misschien wel een beetje een inkoppertje, maar om binnen je budget te blijven kun je ervoor kiezen om veel zelf te doen. Bijvoorbeeld het maken van een eigen bruidsboeket, of de versiering van je locatie.

Ook scheelt het enorm veel als je ruim op tijd begint met de inkopen voor je bruiloft. Om de zoveel tijd zijn er aanbiedingen en ook de Action en AliExpress zijn geliefde winkels onder bruiden.

wedding hacks

De trouwringen

Wist je dat je ook veel op de trouwringen kan besparen? Ga bijvoorbeeld voor vriendschapsringen in plaats van trouwringen. Of kies voor een andere steen dan een diamant. Kan net zo mooi zijn, maar een heel stuk goedkoper!

Welke wedding hacks mis jij nog in dit lijstje? Laat hieronder een reactie achter.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.