Een weddingplanner inhuren, of een kennis vragen?

Ook in Nederland is de weddingplanner en professioneel ceremoniemeester geen raar fenomeen meer. En waarom ook niet? Maar ook vrienden of familieleden worden nog regelmatig gevraagd als weddingplanner of ceremoniemeester bij een bruiloft. In dit artikel een paar voordelen van beide opties.

Weet jij wat je wilt?

Het is best mogelijk dat alle trouwideeën jou om de oren vliegen, en je helemaal niet weet wat je wilt. Er zijn ook zo ontzettend veel mogelijkheden! Een weddingplanner heeft al vaker met dit bijltje gehakt en kan je verschillende keuzes geven. Op deze manier krijg je een steeds duidelijker beeld van jouw dag.

Mocht je ervoor kiezen om een kennis of familielid in te schakelen als weddingplanner, houdt er dan rekening mee dat dit voor hun vaak ook de eerste keer is. Ze kunnen dus niet met álles helpen.

Je bent veel te druk

Als jij en je partner beiden werken, is het best mogelijk dat je het soms veel te druk hebt om dingen te regelen. Bovendien zijn sommige leveranciers alleen maar tijdens kantoortijden te bereiken. Geef jij je wensen door aan een weddingplanner, dan kan zij de juiste leverancier zoeken. Natuurlijk kan dit ook als je een kennis vraagt, mits je daar goede afspraken over maakt. Je kennis heeft waarschijnlijk ook een baan en misschien geen zin of tijd om heel veel met jouw bruiloft bezig te zijn.

Niets vergeten

Een weddingplanner zorgt ervoor dat jij niets vergeet. Zoals bijvoorbeeld het inplannen van een half uurtje extra tijd tussen de ceremonie en de foto’s, zodat je je even kunt opfrissen. Natuurlijk kan een kennis met behulp van het voorbeeld draaiboek dat hier op Loves 2 Love te vinden is ook een draaiboek maken. Feit blijft wel dat een weddingplanner waarschijnlijk net iets beter kan inschatten hoe lang dingen duren, omdat ze het al zo vaak heeft mee gemaakt.

weddingplanner

Stressvrij richting je bruiloft

Het is al spannend genoeg dat je gaat trouwen, daar hoeft geen extra stress bij te komen. Het is dan ook enorm fijn als iemand anders de onderhandeling met leveranciers doet. Bovendien zal een weddingplanner altijd het beste met je voor hebben, en er soms een mooiere prijs uit kunnen slepen dan jij zelf had gekund. Onderhandelen is ook een vak!

Mocht je locatie plots failliet gaan en jij in de stress schieten, ook dan staat je weddingplanner voor je klaar. Met vaak een geruststellend woord erbij, want ze heeft dit misschien al eens eerder meegemaakt.

Iemand die je heel goed kent

Tot nog toe zijn vooral de voordelen van een ingehuurde weddingplanner benoemd, maar een kennis of familielid heeft een ander heel groot voordeel. Ze kennen jou, vaak al heel lang. Waar je de weddingplanner pas leert kennen als je verloofd bent, is de kennis of het familielid dat je kiest vaak al jaren in je leven. Dat zorgt voor een extra persoonlijke noot. En misschien vind jij het wel veel fijner om je bruiloft te plannen met iemand die je goed kent, in plaats van een (bijna) vreemde.

Trouwen in het buitenland?

Toch eindig ik met een voordeel voor de ingehuurde weddingplanner. Wanneer je trouwt in het buitenland is het al helemaal lastig om alles te plannen. Hoe pak je dat aan met die al die buitenlandse leveranciers, en hoe kies je de juiste locatie? Er zijn weddingplanners die zich specifiek richten op buitenlandse bruiloften en dus ook precies weten hoe dit aangepakt moet worden.

Kies jij voor een weddingplanner? En zo ja: waarom?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.