Wat weddingplanners je niet vertellen over bruiloften

Ook in Nederland wordt het inschakelen van weddingplanners steeds normaler, en dat vind ik tof. Deze mensen hebben namelijk een hele bak ervaring en kunnen je daardoor heel goed helpen bij het plannen van jouw perfecte bruiloft. Bovendien nemen ze je ook nog eens een stapel werk uit handen en wie wil dat nou niet met alle drukte tegenwoordig?

Maar het leven van een weddingplanner gaat niet altijd over rozen. Er zijn een aantal dingen waarover vaak wordt gezwegen als het graf, dit is wat weddingplanners je niet vertellen over bruiloften.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven met een knipoog, natuurlijk organiseert een weddingplanner heel graag jouw bruiloft. Anders hadden ze dit vak niet gekozen waarschijnlijk.

Familieleden zijn erger dan de bruid

Iedereen kent wel de term ‘bridezilla’, maar vaak is het niet de bruid die de boel moeilijk maakt. Vaker is het een vriendin, de moeder van de bruid of iemand anders uit de directe kring.

Alhoewel bridezilla’s ook wel echt een ding zijn. Ken je het programma ‘Extreme bruiden’? Op één of andere manier worden vrouwen soms een beetje gek als ze hun bruiloft aan het plannen zijn. Dan worden ze ineens stampende en gillende monsters omdat het niet mogelijk is om 100 witte duiven te regelen, om uit te laten vliegen na de ceremonie. En wie moet dat fiksen? De weddingplanners.

weddingplanner

Er gaat sowieso iets mis

Zelf organiseer ik af en toe evenementen, en ook daar gaat altijd iets mis. Vaak zijn het kleine dingen, die makkelijk op te lossen zijn. Maar op jouw trouwdag mag er gewoon níets fout gaan. En helaas kun je dat niet altijd voorkomen.

Maar daar staat ook tegenover dat als je een weddingplanner inschakelt, jij vaak de laatste bent die het hoort als er iets misgaat. Je weddingplanner zal er alles aan doen om de problemen op te lossen zonder jou stress te bezorgen. En meestal lukt dat ook.

Achter de schermen is het soms een drama

Leveranciers die niet voldoende hebben geleverd, of helemaal niet komen opdagen. Een taart die maar 2 in plaats van 3 lagen heeft. De beste vriend van de bruidegeom die midden op de dag al straalbezopen is. Het zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren en die de weddingplanner voor jou oplost. Het liefst zonder dat jij daar iets van merkt. Zodat het echt jouw mooiste dag is.

weddingplanner

Luister naar je weddingplanner

Zegt jouw weddingplanner dat je een back-up plan nodig hebt omdat de kans op regen op je bruiloft erg aanwezig is? Luister daar dan naar. Je weddingplanner is op een stuk meer bruiloften aanwezig dan jij en heeft echt de ervaring om in te schatten wat nodig is.

Soms wil de weddingplanner niet met je werken

Het komt voor dat weddingplanners nee zeggen tegen een potentiële klant. Bijvoorbeeld als jij net een week verloofd bent maar al een dikker inspiratieboek hebt dan de weddingplanner. Pinterest borden zijn bovendien leuk voor inspiratie, maar laat het wel inspiratie zijn. Verwacht geen exacte kopie, want dan ben je waarschijnlijk niet tevreden.

Bruidsmeisjes kunnen aan het werk gezet worden

Het bruidsmeisje wint ook aan populariteit in Nederland en dat is heel handig voor een weddingplanner. Soms heeft ze namelijk wat hulp nodig, en daar is het bruidsmeisje de perfecte persoon voor. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen en als er iets misgaat, wat dus sowieso gebeurt, is een bruidsmeisje een grote plus.

weddingplanners

Ja, je uitnodigingen zien er goedkoop uit, maar dat maakt niet uit

Over sommige dingen zal de weddingplanner heel eerlijk zijn, over andere houdt ze wijselijk haar mond. Ze zal je niet zeggen dat je uitnodigingen er goedkoop uit zien. Dat 2 jurken hebben op je trouwdag een beetje overdreven is. En dat een koets met 6 paarden too much is. Want het belangrijkste is dat jij het graag wilt.

Iedereen zal zijn mening klaar hebben over jouw bruiloft, en daar hoef jij je niets van aan te trekken. Het is jouw dag, dus geniet er ten volle van op de manier die jij in je hoofd had. En als het dan echt niet haalbaar is? Dan hoor je dat vast wel van je weddingplanner!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.