Week in foto’s #27 – Biesbosch met heel mooi weer!

Met hemelvaart ging ik een weekendje naar de Biesbosch met mijn ouders. Vriendlief wilde niet mee, want natuur, wandelen en muggen zijn niet echt zijn ding. Dus ging hij een weekendje gamen, terwijl ik om kwart voor 6 opstond om te gaan wandelen. En wat was het het weer waard!

Lees ook: Week in foto’s #26 – Koningsdag, heel veel drankjes en gezelligheid

Bereid je maar vast voor op heel veel natuur foto’s, want wat is het toch prachtig in de Biesbosch!

Ook zette ik een paar insecten op de foto. Waaronder deze. Ik heb geen idee wat het precies is, wij dachten een soort van gele libelle. Weet jij wat het is? Ik ben ontzettend benieuwd.

Het was zo’n ontzettend lekker weer, heerlijk om te wandelen. En elke keer als ik een rondje loop met mijn vader, blijven we elke 2 minuten stil staan omdat we weer iets zien of horen. Zoals deze bij, op een madeliefje.

Overal in de Biesbosch liggen bomen die de kracht van de wind op een bepaald moment niet aan konden. Deze bomen blijven gewoon liggen en worden niet opgeruimd, tenzij ze over het pad heen liggen. En het mooiste is dat uit die omgevallen bomen rustig weer nieuwe bomen kunnen groeien. Dat blijft bijzonder om te zien.

Ook maakte ik een rondje met allebei mijn ouders, waarbij ik een aantal veertjes vond. Halve zool als ik ben stak ik die in mijn haar en dat vond mijn moeder natuurlijk weer hilarisch.

Zie je die blije harses van mijn moeder? Wat een lief hoofd heeft ze toch hè ;). En mijn vader riep meteen na het maken van deze (en nog een paar) foto’s: ‘moet dat nou elke keer?’ JA pap, dat moet.

Vroeg in de ochtend dreef er een enorme mist op het water en dat gaf een heel mooi beeld. Helemaal toen de zon op begon te komen. Het was wat aan de frisse kant ‘s ochtends, maar dat was het zeker weten waard.

Overal in de Biesbosch kom je bootjes tegen. Groot en klein. Het voordeel van een kleiner bootje is dat je ook de kleine slootjes kunt verkennen. Wij deden dat met ons bijbootje, maar het lijkt me ook machtig mooi om eens aan de waterkant te overnachten zoals het bootje dat hier doet.

Toen we terugkwamen en mijn moeder ook net een beetje wakker was zagen we de 2e bever van die ochtend zwemmen en dit keer kon ik hem wél op de foto zetten. Niet dat je er nou heel veel van ziet, maar voor mij is het net dat beetje extra bewijs dat we hem gezien hebben.

Eigenlijk wilde ik een grapje uithalen met mijn moeder. Ik vroeg haar om heel hard te blazen en wilde de paardenbloem dan in haar gezicht duwen op het moment dat ze inademde. Maar daar trapte ze niet in. Maar goed ook, want het leverde deze mooie foto’s op.

Ga jij ook vaak wandelen en ben je een natuurliefhebber? Of doe je liever iets héél anders?

4 gedachten over “Week in foto’s #27 – Biesbosch met heel mooi weer!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.