Welke bruiloftsgasten moeten zeker op de foto?

Tijdens jullie trouwdag worden er veel foto’s gemaakt. Foto’s van de voorbereidingen, de ceremonie en het feest mogen zeker niet missen. En natuurlijk wil je ook foto’s van jullie samen (zie checklist voor meer tips).

Toch zijn er dan nog een aantal foto’s die niet vergeten moeten worden. Foto’s met je bruiloftsgasten bijvoorbeeld. Want hoe leuk is het om later terug te kijken op je trouwfoto’s en te zien wie er destijds allemaal aanwezig waren bij jullie mooie dag? Overleg met je fotograaf over leuke manieren om deze foto’s vast te leggen, hij of zij heeft vast hele goede ideeën voor leuke en originele foto’s. Bovendien kun je ook even op Pinterest kijken voor wat inspiratie!

Met de ouders

Foto’s met je ouders mogen zeker niet missen tijdens jullie bruiloft. Natuurlijk wil je foto’s van de bruid met haar ouders en de bruidegom met zijn ouders, maar ook foto’s van het bruidspaar met beide ouders mogen niet missen.

Misschien is één van je ouders overleden en zie je daardoor op tegen de foto’s die gemaakt worden op je trouwdag. Bespreek je zorgen met de fotograaf en lees dit artikel over het herdenken van een overleden dierbare tijdens je bruiloft eens om ideeën op te doen.

bruiloftsgasten

Grootouders

Zijn jouw grootouders nog in leven én in staat om aanwezig te zijn bij de bruiloft? Dan is het extra leuk om daar foto’s van te hebben. Zijn er nog grootouders in leven, maar niet in staat om aanwezig te zijn bij de bruiloft? Dan kun je erover nadenken om voor of na de bruiloft in je trouwkleding even op bezoek te gaan. Eventueel samen met de fotograaf, om dit moment ook vast te laten leggen.

Familiefoto’s

Heb jij veel broers en zussen? Dat is natuurlijk extra leuk op de foto’s! Maar ook met een kleine familie kun je hele leuke foto’s maken. Ook hier zou ik zeggen dat het leuk is om op de foto te gaan met je eigen broers of zussen, maar maak ook zeker een paar foto’s met je nieuwe schoonfamilie.

Misschien heb je al kinderen als jullie gaan trouwen, hoe leuk is het dan om een foto te maken met meerdere generaties erop? Of ga op de foto met je oma en moeder, terwijl jullie allemaal je trouwring laten zien.

Andere gasten

Andere foto’s met je bruiloftsgasten die je echt wilt hebben zijn foto’s met je getuigen, bruidskinderen en natuurlijk de ceremoniemeester. Deze mensen zorgen er mede voor dat jullie bruiloft een groot succes wordt (althans, daar ga ik vanuit) en horen bij de trouwfoto’s. Heb jij bruidskinderen ingeschakeld? Alhoewel het lastig kan zijn om met kinderen op de foto te gaan, is het zeker de moeite waard om een paar leuke foto’s te maken. Er zijn zelfs fotografen die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Alle bruiloftsgasten

Het kan een drama zijn om de hele groep bij elkaar te krijgen, maar het is zo ontzettend leuk om terug te kijken op een groepsfoto waar iedereen op staat. Schakel je ceremoniemeester in om de groep bij elkaar te krijgen en luister goed naar de aanwijzingen van je fotograaf om de perfecte foto te krijgen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.