Welke trouwjurk past bij jouw figuur?

Op je trouwdag sta je in de spotlight. Voor sommige vrouwen is dat heerlijk, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Ook al ben je onzeker over bijvoorbeeld een buikje, kleine borsten of volle benen, er is een jurk voor iedereen. Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Wat je vast niet verwacht had is dat een strapless jurk goed staat als je ontevreden bent over je armen.

Lees ook: Maggie Sottero catwalkshow tijdens Barcelona Bridal Fashion Week

Acht of zandloperfiguur

Ben je gezegend met een figuur met een vollere buste, een smallere taille en heupen die ongeveer even breed zijn als je schouders? Dan mag je daar best een beetje blij mee zijn. Ik dacht vroeger altijd dat je met een vollere maat geen zandloper figuur kon hebben, maar het tegendeel is waar. Ook in een vollere maat kun je als bruid met een zandloperfiguur prima een strakkere jurk aan.

Bovendien staat jou bijna alles: strapless, verlaagde taille, iets meer decolleté. Heb je een wat grotere boezem? Houd er dan rekening mee dat een v-hals je mooier staat en dat een halter je figuur niet altijd goed doet.

Rechthoek

Wanneer je schouders, taille en heupen ongeveer in 1 lijn liggen heb je een recht figuur. Veel vrouwen met dit figuur hebben geen volle boezem, dan zou een A-lijn of verlengde top een prima keuze zijn. Een strapless jurk kan jouw boezem een beetje laten verdwijnen, waardoor je figuur nog wat rechter lijkt.

Dingen die jou prachtig zullen staan zijn een halter, off the shoulder en asymmetrisch. Heb je mooie benen? Dan kun je deze ook zeker showen!

Omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek is iemand met atletische schouders en een smalle taille + smalle heupen. Vaak hebben deze vrouwen een wat vollere boezem. Benadruk hier vooral je sterke punten: je mooie benen en smalle taille. Een smalle heuplijn, dropped waist of zeemeerminjurk zullen jou prachtig staan.

Leg de nadruk op de onderkant van je lichaam door deze op te laten vallen, je brede schouders zullen dan juist minder opvallen.

trouwjurken trends in 2017
Creidits: Barcelona Bridal Fashion Week

Peerfiguur

Met volle benen en billen, maar kleine schouders heb jij een peerfiguur. De meeste dames met dit figuur hebben een wat kleinere boezem. Een prinsessenjurk staat prachtig bij dit figuur, en verbergt de volle benen en brede heupen. Ook een iets verlaagde taille of een off the shoulder jurk staat goed.

Jurken die je met dit figuur beter aan de kant kunt schuiven zijn de zeemeerminmodellen.

Appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak een grotere buikomvang. Niet alleen vrouwen met dit figuur, maar heel veel vrouwen zijn onzeker over hun buikje en willen dit verbergen wanneer ze hun trouwjurk aan hebben. Jurken die mooi staan bij dit figuur zijn jurken met platte plooien in de buikstreek, die eventueel doorlopen tot op de heup.

Daarnaast zijn jurken met een A-lijn of prinsessenjurken ook aan te raden bij dit figuur, deze verbergen het buikje ook erg goed. Wist je trouwens dat je met de juiste stof en snit heel veel jurken kunt dragen? Waarschijnlijk meer dan jij verwachtte.

Vraag om hulp

Ga naar een bruidswinkel en vraag om de hulp van de verkoopster. Zij heeft hier oog voor en kan je helpen bij het kiezen van een jurk die goed bij jouw figuur en wensen past. Zo vind je vast de perfecte jurk voor jou!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.