Werkt een lange afstandsrelatie, of werkt het niet?

Misschien heb je de liefde van je leven wel ontmoet tijdens een vakantie, of ben je verliefd geworden op iemand die voor zijn werk vaak lang weg is. Dan zul je misschien de keuze maken om een lange afstandsrelatie aan te gaan. Ik geef eerlijk toe dat ik dit zelf nooit heb mee hoeven maken, maar natuurlijk heb ik wel mijn gedachten over daten op afstand.

Werkt het, of werkt het niet?

Of een relatie op afstand werkt hangt af van jezelf en je partner. Maar het maakt de relatie wel een stuk moeilijker. Er zijn mensen die geen enkel probleem hebben met een lange afstandsrelatie, en daar heb ik ontzettend veel respect voor. Ik ga in de zomer vaak een weekje naar mijn ouders toe, als ze op vakantie zijn en mis vriendlief dan al. Laat staan dat we 4/6/8 weken gescheiden zouden zijn.

lange afstandsrelatie

Soms heb je geen keuze

Maar wat doe je dan als je verliefd wordt op iemand die wél zo lang achter elkaar weg is. Bijvoorbeeld omdat het een schipper is of hij in het leger zit. Kies je er dan voor om weg te lopen voor de liefde, uit angst dat het je verdriet oplevert? Of ga je ervoor, en maak je er het beste van, wetende dat het best wel eens heel moeilijk zal zijn?

 

Tips voor een lange afstandsrelatie

Heb jij een liefje op afstand? Maak dan gebruik van deze tips, zodat jullie lange afstandsrelatie misschien nog wel stabieler is dan een ‘gewone’ relatie.

  • Blijf communiceren (via Skype, telefoon, whatsapp of iets anders)
  • Plan tijd in voor elkaar. Ook al zie je elkaar niet lijfelijk, maak wel tijd voor elkaar. Plan tijd in om te bellen of Skypen en ben in deze tijd alleen met elkaar bezig.
  • Plan tijd in om tegelijkertijd hetzelfde te doen. Zoals koekjes bakken. Je voelt je dan dichter tot elkaar (maar jij kunt wel lekker in je eentje al die koekjes opeten!)
  • Steun elkaar
  • Zorg dat je elkaar vertrouwt. Zonder vertrouwen kun je geen gelukkige relatie hebben.
  • Praat ook over twijfels en angsten. Wees open en eerlijk, anders kun je elkaar niet vertrouwen.
  • Probeer elkaar zo vaak als mogelijk te bezoeken

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.