Wie van je leveranciers eet er mee op je bruiloft?

Zijn jullie als bruidspaar al druk bezig geweest met het zoeken van een locatie voor jullie bruiloft? Als jullie alles op 1 locatie doen, weet je vast ook hoeveel je straks kwijt bent per daggast. Maar heb je er ook over nagedacht of je leveranciers mee laat eten op je bruiloft?

Wie eet er mee dan?

Natuurlijk ben je niet verplicht om leveranciers mee te laten eten, maar als zij de volledige dag aanwezig zijn is het voor hen wel zo fijn om een maaltijd te krijgen. Is jouw fotograaf alleen overdag aanwezig, dan kun je het diner wel overslaan. Ook de weddingplanner die jullie dag in goede banen leidt kan tussendoor wel een maaltijd gebruiken.

Andere leveranciers die misschien een hele of halve dag aanwezig zijn, kunnen zijn:

  • Videograaf
  • DJ/Band
  • Ceremoniemeester

leveranciers

Artiestenmaaltijd

Wist je dat hiervoor artiestenmaaltijden bestaan? Vaak liggen de prijzen van zo’n maaltijd tussen de €15 en €20 euro, iets goedkoper dus dan het laten mee eten bij jullie 4- of 5-gangen diner. De leverancier eet ook niet bij jullie aan tafel mee. Een voordeel, als je met veel moeite eindelijk de perfecte tafelschikking hebt gemaakt.

Ramon en Hermine van Mon et Mine bruidsfotografie zeggen hierover op hun website: ‘Als we eerlijk zijn zitten we zelf het allerliefst in een ruimte die grenst aan jullie dinerzaal. Op die manier kunnen we al onze apparatuur gewoon op tafel laten liggen, zodat we direct op kunnen springen indien we nodig zijn.’

Wel aan tafel

Er zijn ook fotografen die juist wél graag mee eten aan tafel. Zo leren zij de daggasten wat beter kennen en dat zorgt weer voor meer spontane foto’s, aldus de fotografen. Overleg dus zeker eens met je leveranciers over wat zij zelf graag zouden willen.

Lunch in plaats van diner

Voor sommige leveranciers heb je geen diner nodig, maar misschien wel een lunch. Ook deze komen in de vorm van een artiestenmaaltijd, wist je dat? Alhoewel niet alle bruidsparen voor een uitgebreide lunch gaan, soep en broodjes bij de ouders/schoonouders voor men naar de ceremonie gaat gebeurt ook. En dat is misschien wel net zo lekker.

Zorg jij voor een maaltijd voor je leveranciers?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.