Wist je datjes over het huwelijk #2

Als trouwblogger leer ik een hele hoop dingen over het huwelijk. Dingen die ik lang niet altijd wist en die soms heel bijzonder zijn. Deze leuke wist je datjes heb ik voor je op een rijtje gezet, en natuurlijk blijf ik elke week zoeken naar nieuwe weetjes.

Lees ook: Leuke trouw-weetjes, wist jij dit al? #1

1. Bijna 75% van de bruiden neemt de naam van hun man aan

Traditioneel neem je als vrouw na het trouwen de achternaam van je man aan. In je paspoort blijft dan overigens gewoon je geboortenaam staan, eventueel met de toevoeging ‘ev’ die staat voor echtenoot/echtgenote van. Bijna 75% van de bruiden houdt vast aan deze traditie. Andersom zie je het echter een stuk minder vaak, terwijl je als man ook de naam van je vrouw aan kunt nemen.

2. Het dragen van een zilveren muntje brengt geluk

Volgens de traditie zou dit muntje in de linkerschoen gedragen moeten worden om voor een gelukkig huwelijk te zorgen. Zijn de pijnlijke voeten en irritatie het jou waard?

3. Meer dan een derde van de huwelijken eindigt in scheiding

Dat men tegenwoordig sneller kiest voor een scheiding dan vroeger wist je misschien wel. Maar dat meer dan een derde van de huwelijken in een scheiding eindigt? In mijn ogen is dat wel heel erg veel, maar misschien ben ik gewoon te romantisch ingesteld.

4. Een huwelijk duurt gemiddeld 14 jaar

Say whaaat? Hier schrok ik echt van. Natuurlijk kan ik niet oordelen over het huwelijk van iemand anders, en dat ben ik ook echt niet van plan om te doen. Als jullie toch niet bij elkaar passen, of uit elkaar zijn gegroeid is dat mogelijk. Maar als je al 14 jaar bij elkaar bent (of langer, want het gaat hier om 14 jaar getrouwd zijn), dan lijkt het me zo moeilijk om afscheid van elkaar te nemen.

5. In Nederland zijn er 200 huwelijken per dag

We hebben het hier wel over een gemiddelde, in de zomer zijn dat er dus veel meer en in de winter een stukje minder. Veel hè? Ik had niet verwacht dat er zó veel huwelijken plaatsvonden in Nederland. In 2016 waren het er meer dan 65.000!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.