Wortel uit de oven (met munt)

Sinds we zijn verhuisd van ons appartement naar ons huis heb ik een boekenkast. Heerlijk vind ik dat, dat wilde ik zo graag! Mijn wederhelft leest niet, dus op wat stripboeken na is de volledige kast voor mijn gebruik. Eén plank heb ik volstaan met kookboeken, Allerhandes en losse recepten. Om de zoveel tijd spit ik alle bladen waar recepten in staan even door en scheur ik daar de recepten uit die ik interessant vind. Zo heb ik weer ruimte voor nieuwe bladen en wordt mijn kast geen rommeltje.

Lees ook: Recept: Tomaat-mozzarella pastasalade

In een kerst Allerhande van een aantal jaar geleden kwam ik dit recept tegen, en alhoewel mijn vriend en ik beiden geen wortelfans zijn wilden we dit recept wel proberen. En het is echt heerlijk! Wij als anti-wortel mensen zijn om. Als ik vroeger meer wortels had gegeten had ik misschien geen bril nodig gehad, maar toch. Beter laat dan nooit ;).

Benodigdheden

  • 500 gram bospeen
  • olijfolie (4 eetlepels)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 150 ml witte wijn of groentebouillon (WIJJJJJNNNN!)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels gehakte verse munt (deze kun je eventueel ook weglaten)

Zo maak je het

Schrap of schil de bospeen en verwarm de oven vast voor op 200 graden. Kook de wortel eerst even, een minuut of 5 (als het dikke wortels zijn 10). Giet de wortels af en leg ze in een braadslede of ovenschaal. Verdeel de olijfolie, bruine basterdsuiker, geperste knoflook, witte wijn (of groentebouillon), balsamicoazijn en gehakte munt over de wortels. Stoof de worteltjes 30-35 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn.

De eerste keer dat ik dit gerecht maakte heb ik enthousiast munt toegevoegd. Ik ben gek op munt, muntthee of mojito met verse munt. Mijn wederhelft is minder gek op munt en vond dat het te aanwezig was in het gerecht. Daarom laat ik het voortaan weg. Houd jij ook niet van munt? Laat het dan gerust weg.

Ik ben benieuwd of jij het ook gaat proberen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.