Hoe we van een +1 naar een zware bevalling gingen, en hoe ik eindigde zonder werk

Inmiddels zijn we alweer een ruime maand terug van vakantie en is het gewone leven weer opgepakt. Zelfs mijn bruine kleurtje is bijna volledig verdwenen, om nog maar niet te spreken over het relaxte gevoel dat je na een vakantie altijd hebt. Ook helemaal weg!

Wat is een vakantie zonder een beetje opschudding? Vriendlief wist daar nog even voor te zorgen vlak voordat we terugkwamen. Dat deed hij door middel van een Facebookberichtje waarbij hij vermeldde dat we naar huis kwamen met een +1.

vakantie

Zalige onwetendheid

Voor hij het berichtje online zette liet hij het me nog even zien. Waarom ik op dat moment knikte dat het goed was weet ik echt niet. Ik zei zelfs nog: ‘Ja, grappig.’ Een vlaag van tijdelijke verstandsverbijstering misschien. Of de ontspanning van de vakantie was me naar het hoofd gestegen. In ieder geval dook ik weer in mijn eigen telefoon om de zorgen over onze nieuwe spruit te vergeten. 12 uur lang in een vliegtuig is geen eitje voor zo’n kleintje.

Zelf hoopte ik nog een beetje te kunnen slapen in het vliegtuig. Een jetlag en moeten werken is niet echt een handige combinatie. Maar een extra dag vrij nemen was ook geen optie na al 2 weken weg te zijn geweest. Je zou toch zeggen dat je tijdens een vlucht van 10 -12 uur wel een paar uur moet kunnen slapen.

Ontplofte telefoon

De wielen raken nét de Nederlandse grond als vriendlief zijn telefoon van de vliegtuigstand afhaalt en controleert of er berichtjes binnen zijn gekomen. Dat is zo. En VEEL. Niet alleen reacties op zijn Facebookberichtje, maar ook privéberichtjes en WhatsAppjes. Allemaal feliciteren ze mij met mijn zwangerschap, vragen ze ‘Is Anne zwanger?’ of hoopt men dat mijn lijf een beetje meewerkt gedurende de zwangerschap.

Ik wacht wat langer, maar als we naar de gate toe taxiën haal ik ook mijn telefoon van de vliegtuigstand af en zie langzaam de berichten binnenstromen. Ook bij mij blijft het niet bij Facebookreacties, maar reageert men in privéberichtjes en via WhatsApp. Ik vind het inmiddels na een korte nacht en de zorgen om onze spruit  niet meer zo grappig en maak dat ook duidelijk aan vriendlief.

‘Zal ik dan maar een foto plaatsen?’

Vanzelfsprekend begrijpt mijn wederhelft er niets van, ik  had toch gezegd dat het goed was dat hij het berichtje plaatste? Ik kon toch verwachten dat mensen me zouden feliciteren? Daar had ik dus serieus niet over nagedacht en al die felicitaties voelden helemaal niet goed. In overleg met mij besloot vriendlief een foto te plaatsen onder de reacties van onze lieve Hummer, een Arubaanse hond en ons nieuwe gezinslid.

Welkom Hummer!

Inmiddels is Hummer al niet meer weg te denken uit ons leven. Het was wel een zware bevalling om hem te laten wennen in Nederland, het is een hondje met grote verlatingsangst en dat maakt het niet altijd makkelijk. Maar we houden van hem en kunnen niet meer zonder hem. Kort geleden is hij zelfs mee geweest naar mijn kantoor. Dat was niet helemaal een succes, ik werd namelijk naar huis gestuurd.

Binnenkort ben ik werkloos

Door dat voorval raak ik mijn baan niet kwijt hoor. Maar helaas wordt mijn contract niet verlengd en begint de zoektocht naar een baan dus weer opnieuw. Over de reden dat mijn contract niet verlengd wordt zijn de meningen verdeeld en daar zal ik jullie ook niet mee lastig vallen. Ik kijk uit naar het opmaken van mijn vakantiedagen en even heerlijk thuis zijn met onze +1 voor ik weer aan de slag ga.

4 gedachten over “Hoe we van een +1 naar een zware bevalling gingen, en hoe ik eindigde zonder werk

  1. Grrr,wat stom dat je contract niet verlengd wordt! Maar goed, inderdaad maar van de positieve kant bekijken! Het biedt altijd weer nieuwe kansen. Mocht ik nog iets tegenkomen, laat ik het weten. Je werkt in de communicatie toch?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.